От х:

Днес в x:

Клубът по тенис на маса губи място в зала "Младост", родители – против

    Родители на деца, трениращи тенис на маса в Спортен клуб „Аста“ настояват те да провеждат занимания отново във фоайето на Спортна зала „Младост“. Те са инициирали гражданска петиция в интернет, с която искат клуба да се върне на предишното място, след като приключи ремонта на залата. Събират се подписи и на хартия, като до момента са набрани общо 90.

    Към гражданската петиция се присъединяват и любители на този спорт в Димитровград, които също ползват тенис масите в залата от години. В подкрепа на искането си родителите посочват, че клубът се помещава в зала „Младост“ от 1975 г. , а възпитаниците му са донесли много отличия от национални и международни състезания.

    В момента 16 деца играят тенис на маса при дългогодишният треньор Иван Дойчев. Те провеждат занимания във фоайето на ОУ „П. Славейков“ след обяд. Въпреки подкрепата от ръководството на училището, обаче смятат, че мястото не е подходящо за този вид спорт. Масите за тенис са разположени близо една до друга, има прозорци от двете страни, а слънчевата светлина от тях пречи на играчите. Лятото температурата вътре не позволява тренировки, а и няма и достатъчно място за багажа и спортните съоръжения на децата, аргументират се от клуба.

    Потърсихме за коментар кмета Иво Димов. Той бе категоричен, че няма как Спортен клуб „Аста“ да се върне във фоайето на зала „Младост“ след ремонта. След реконструкцията, мястото, на което са били тенис масите сега е доста по-малко. Кметът изтъкна като аргумент, че има изисквания на противопожарната служба за свободен достъп на хората до фоайето в случай на инцидент в залата.

    Вече е била проведена и среща между ръководството на „Аста“ и градоначалника. От Общината са готови да помогнат на клуба, ако негови представители намерят подходящо помещение за тренировки в Димитровград

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ян
      ЯНКО ЯНКОВ
      5 0
      18:59, 6 окт 2017
      Задължително след ремонта клуба трябва да се върне в зала Младост това е традиция в тениса на маса в Димитровград
    • 2
      Ди
      Диан
      3 0
      20:47, 6 окт 2017
      Срам, кмете, срам !!! След 40 години сега ли се сети пожарната за безопасното излизане на хора. Всеки ден ли има 1000 човека в тази зала? Когато има мачове може да няма тренировки. Направете компромис !!!
    • 3
      Ди
      Диан
      3 0
      20:50, 6 окт 2017
      Тенис масите в залата са една традиция, нека я запазим!!
    • 4
      Са
      Само
      2 0
      19:00, 7 окт 2017
      Само преди по-малко от година, кмета не помни какво е казал за уникалния ремонт на залата " където да тренират деца и младежи". Амнезията, която има е несвършен и пропуснат момент за клуба по тенис на маса. Проектът за ремонт на залата е изключил обособяване на кът по тенис маса и по този начин е теглил чертата на клуба. Сега мандалото е хлопнало и търси начин да се оправдае с противопожарна безопасност. Кмете, тези неща се правят предварително с проекта. Като се знае за заспалия отдел на Д. Дончева по инвестиционните дейности, нещата са опропастени. Едно по едно, всичко върви към закриване! Скапан ремонт се извършва и по бул. " България". Настилките са по-овехтели, смесица от старо и ново, неприятно. Пейките са пълна скръб, хората не могат да седнат на тях. От просторно място, с въвеждането на кашпи с дървета направихте затворени площи. Сметката е за над 5 милиона лева. Гражданите ли заблуждавате с това. Те виждат. Този гл. архитект сеща ли се от тези неща или всички тези проекти са направени от негови хора и се приемат без възражения. Простащината е на мода!
    • 5
      Ст
      СТЕФАН
      0 0
      11:49, 23 авг 2021
      Местото на тениса на маса е в зала Младост.
    Последни новини