От х:

Днес в x:

Гърневски: Деляне, не скачай от борда, има „червени акули“

Парламентът дебатира по оставката на депутата от ГЕРБ Делян Добрев. Той съобщи, че се оттегля от политиката след сигнал на БСП.

Левицата съобщи за роднински и приятелски назначения в Община Хасково.

На местно ниво Делян Добрев разгроми комунистическата партия в Хасково, както Германия Бразилия на световното – моля те, Деляне, не скачай от „борда на кораба“. Това каза от трибуната на парламента народният представител от ПГ на ГЕРБ Спас Гърневски.

По думите му „червените акули“ ще го разкъсат още във въздуха, ако скочи от кораба.

„Всички сте свидетели, че от първия ден на това НС и на съставянето на българското правителството, опозицията започна непримирима битка за дестабилизация на страната, на парламента, като отказа да се включи в подготовка и защита на интересите в предстоящите изпитания на България“, каза Спас Гърневски.

Нещо повече, започнали са много груби, недостойни, атаки срещу достойни парламентаристи в залата, добави той.

„Г-жа Йончева избяга от големите теми, от големите схеми на Прехода“, посочи Гърневски. Той обърна внимание, че Йончева е избягала от фалита на банките и въпросите за Жан-Виденовата зима. „Избяга от темата за кражбата на пловдивски имоти“, заяви Гърневски и обясни, че става въпрос за Пловдивския панаир. В това, според него, има участие и тогавашният заместник-министър на икономиката и енергетиката.

Гърневски, който е бивш кмет на Пловдив, подчерта, че за четири години от БСП са подарили града на олигарха Георги Гергов.

Той припомни случая в Каварна и подчерта, че има назначени роднини на кмета Нина Ставрева в общината.

След като Добрев обяви подаването на оставката си в неделя, областните структури на ГЕРБ го защитиха и го призоваха да остане в парламента. Подкрепа Добрев получи и от съпартийците си. Но парламентарната група не излезе с решение за единно гласуване срещу оставката. За нея няма политическо решение, а оттеглянето било личен акт, обясни председателят на ПГ Цветан Цветанов.

Заместник-председателят на Народното събрание Цвета Каряначева коментира, че мястото на нейния колега Делян Добрев е в парламента и няма да подкрепи подадената от него оставка. БСП е поела курс към въоръжена борба, каза още тя.

Ще гласуваме „за“ оставката на Делян Добрев, заяви преди началото на пленарното заседание лидерът на БСП Корнелия Нинова по Нова телевизия.

Ние не се борим срещу Делян Добрев, а срещу модел на управление. На въпрос дали ситуацията в БСП не е същата, а именно с назначаването на роднини, Нинова заяви: Ако е било така, заявявам, че вече няма да бъде така.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ми
    Мина
    0 0
    21:32, 4 окт 2017
    Гърневски беше много цветист,но Касабов просто смрази червените. Искате кръв , нали, ги попита.И беше страшно прав.Те винаги с кръв вземат власт , но този път не са познали.
Последни новини