От х:

Днес в x:

Делян Добрев остава лидер на Областната организация на ГЕРБ в Хасково

Делян Добрев остава начело на Областната организация на ГЕРБ в Хасково, съобщи „Дневник“. Това са решили колегите на депутата от Парламентарната група, след като тази вечер са изслушали мотивите му за подадената оставка. А до нея се стигна след скандалите между Добрев и кмета на Хасково Добри Беливанов и обвиненията на БСП за кадруване в общинската администрация.

Добрев обяви в неделя, че излиза не само от политиката, но има намерение да напусне и всички заемани от него партийни постове. В НС той е и шеф на парламентарната енергийна група. Днес депозира официално и оставката си в Парламента.

Новината, че остава обаче като водещ координатор на партийните дела на ГЕРБ в Хасково съобщи тази вечер шефът на ПГ Цветан Цветанов, цитиран от столични медии. Още в понеделник вторият човек в партия ГЕРБ обяви в Хасково на всеослушание подкрепата си за Добрев.

Цветанов е посочил и, че решение на Групата, все пак, е в сряда да има дебати преди гласуването в пленарна зала на оставката на хасковския депутат. Вече много от колегите му съпартийци обявиха, че ще гласуват с „против“.

„Не очаквайте да има политическо решение по въпроса с депутатската оставка“, заяви председателят на парламентарната група Цветан Цветанов след днешното ѝ заседание. Той обаче е пояснил, че заедно с лидера на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов е взето решение Делян Добрев да остане областен координатор на партията в Хасково. След изслушването Добрев от своя страна заяви пред медиите, че ще го направи, тъй като мощната подкрепа на регионалните редици в партията през последните дни го е разубедила да стори противното.

Добрев поясни още, че тази вечер четири пъти е помолил депутатите от ГЕРБ да гласуват „за“ това да си тръгне от НС.

Още вчера той се мотивира за това си желание с думите: Това е лично мое решение, по лични причини. Имам семейство и трябва да им спестя това, каза Добрев като визира обвиненията срещу него от последните дни.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (22)

  • 1
    Ни
    НикМик
    100 -10
    23:25, 3 окт 2017
    Стой, стой да вкараш ГЕРБ до шия в лайната. Нямаш срама. "Добре скалъпените малки истини", за които си призна са само върха на айсберга над водата. Съберете се с родата и си ближете раните като омъкнати кокошки. Повече няма да можете да се бъркате в общината ни.
    • Ни
      НикМик
      41 -2
      23:31, 3 окт 2017
      Анкетата кого подкрепят хасковлии още е активна!
    • Ма
      малиии
      49 -3
      07:35, 4 окт 2017
      За да продължи да контролира паричните потоци, нали? Съвсем взехте хората за глупци!
  • 2
    Гл
    Гласоподавателка
    45 -3
    00:20, 4 окт 2017
    Предлагам бай Добри да се оттегли и на изборите да се яви Делян Пеевски. Не, бе. Делян Добрев. Победата на Пеевски. Уф. На Делян Добрев е гарантирана!
  • 3
    Jo
    John
    51 -3
    01:13, 4 окт 2017
    след като го осветлиха напуска най-ниско платените длъжности, няма смисъл да се крие повече, делян разпределя порциите на властта!
  • 4
    Ке
    КЕНАНСКИЯ МАЙМУН
    40 -1
    01:36, 4 окт 2017
    Аз съм против по-прости от мен маймуни да казват кво да става в хасковския зоопарк.
    ... Да крадат народната пара и да ми дават наклон на маймунския :)))
    ...
    Нито са ми на образованието , нито на килограмите :)))
  • 5
    Ке
    КЕНАНСКИЯ МАЙМУН
    51 -1
    01:42, 4 окт 2017
    Така де - всеки хасковлия ако се огледа може да посочи за 5 минути поне 5 хасковлии които не са му роднини и които да могат да вършат работата на роднините на дебелата джука в кметството :)) ..
  • 6
    Цу
    Цунката
    24 -4
    06:19, 4 окт 2017
    Някой вярва ли на тази анкета?Общината плува в *****.
  • 7
    Сб
    Сбогом
    30 -3
    06:53, 4 окт 2017
    Като колумбийски сериал стана цялата тая герберска сценка. Деляне и ти Добри, махайте се. Присъствието ви на каквито и да е постове е обида и унижение за Хасково. Сбогом.
  • 8
    Ма
    мастикаджия
    34 -1
    07:47, 4 окт 2017
    Цялата работа е че Цецо Багера иска да става премиер и битката Боко-Цецо навлиза в критична фаза.запомнете кво ви дума мастикаджията!
  • 9
    Ба
    бат Сали
    34 -1
    08:10, 4 окт 2017
    Това е началото на края на ГЕРБ!Засега на местно ,но кракът на Мавъра е провлачен и за национално ниво.Да ви е жив и здрав гербаджии.Радвайте му се и го цункайте по пухкавите бузки.
  • 10
    Фе
    Фея
    35 -2
    08:34, 4 окт 2017
    Ако щеш подавай оставки, ако щеш недей. И сто оставки да подадеш- отиде коня в ряката, както казват по Хасковско. Бяхте се нагласили като на селска сватба в Общината - кой кум, кой сват и кой на булката брат и стана като ООД. Ама накрая ти обра парсата.
  • 11
    Аг
    агент 007
    27 -1
    08:36, 4 окт 2017
    много пари се перат ,и матинета да прави-лесно ц.ц -няма да го пусне от герб-нали всички са в кюпа-някой трябва и да замазва-след като се исерат-в случая добрев играе ролята на мокра кърпа,сигурно в очите на съпартийците си се е издигнал до ниво на национален герой.бай добрее-не давай и крачка назад-стой си в кабинета и гледай сеир,а що се отнася до това -правиш ли нещо или не-то на всички е добре известно,че задачите се спускат "отгоре".и друг да беше-пак щеше да е така.каква дейност да развива общината,след като централата на герб пише плановете,това да не е по времето като беше г.и.-сам си решаваше какво,къде и колко да краде.сега нещата са други,над кмета има по-големи глави,които бързат да олапат ,каквото може.реално погледнато не може вчерашен пикльо като добрев да е толкова в час със всичко и навсякъде-много е ясно и очевидно ,че зад него стои утвърдена групировка,но както се казва-сам си е сложил главата в торбата и сега да си сърба попарата.ама и ние сме си заспал народ-това ако беше другаде-цял ден пред общината и централа на герб щеше да има събрани недоволни-я с развалени яйца и домати,я на мирно седяне с кафенце-е така ,колкото да вдигат кръвното ,не че нещо ще се промени-срещу жупел не се рита лесно.ние сме търпелив народ,ами здраве да има за нас и за децата ни
  • 12
    Бе
    Безпартиен
    28 -2
    08:49, 4 окт 2017
    Няма по нагли и алчни същества от тези. Те са за разстрел, а не за затвор. Изроди !!!
  • 13
    Аг
    агент 007
    9 -6
    08:53, 4 окт 2017
    Кой отвори очички и начука по един червен паец на всички коментари
  • 14
    Ху
    ХУРКА
    15 0
    09:05, 4 окт 2017
    Тия същите прозорливо отмениха смъртното наказание и същевременно направиха затворите ВИП заведения. Тия може да ги оправи само народния съд ,но то пък няма народ. Така че. ...
  • 15
    /без да се извинявам
    18 -1
    09:07, 4 окт 2017
    Много малко читави хора останаха в Хасково!По-голямата част са хиени,чакали и овце!Хайде сега,напишете минусчета,за да се преброите - ХИЕНИТЕ,ЧАКАЛИТЕ И ОВЦЕТЕ!
  • 16
    Ра
    Разбира се,
    12 -2
    09:25, 4 окт 2017
    че ще остане,та кой друг може да пазарува гласове като него.
  • 17
    Пе
    Пепо
    11 -1
    09:36, 4 окт 2017
    Ами в ивайловград и любимец какво е. Хора на делянчо .що не се поразровят и там.да видят как ще замирише.
  • 18
    Ха
    хасковлийка
    17 -1
    09:38, 4 окт 2017
    Мама и тате надзирават добре ли строи зетя

    Един от договорите за строителен надзор е за обект, който се санира от фирма на зетя на Делян Добрев. Това е „Сграда с административен адрес гр.Свиленград, кв.Изгрев, бл.8” в Свиленград, за която фирмата „Еко Традекс Груп“ има договор за саниране на стойност 1 707 081 лв.

    Както Биволъ вече писа в предходния материал, фирмата „Еко Традекс Груп“ е собственост на съпруга на братовчедката на Делян Добрев – Даниел Гаргов и на Тенчо Лилянов. И двамата са бивши съдружници на Добрев от периода преди той да стане депутат, а впоследствие министър. Братовчедката Росица Гаргова е Директор на дирекция „Финансово-счетоводни дейности и бюджет“ в община Хасково. Даниел Гаргов пък е общински съветник на ГЕРБ в Хасково и председател на Комисията за бюджет и финанси.

    От пресцентъра на ПП ГЕРБ отговориха на запитване на Биволъ, че не виждат в тези роднински връзки потенциален конфликт на интереси.

    Фирмите на Гаргов и Лилянов са спечелили обществени поръчки за над 100 млн. лева, а специално в програмата за енергийна ефективност „Еко Традекс Груп“ е в топ 3 на фирмите, получили пари от бюджета според проучване на Медияпул.

    И кумец заместник-кмет в строителството…

    Биволъ установи, че и зам.-кметът на община Хасково с ресор „Строителство“ Евгени Консулов е приближен на Делян Добрев. От 2006 до 2008 г. двамата са в УС на Сдружение „Агенция за подпомагане развитието на малкия и средния бизнес“ регистрирано в Хасковския окръжен съд.
    • /без да се извинявам
      3 -8
      09:58, 4 окт 2017
      хайде ,бе ,хасковлийке,кажи ги къде са тези милион... Виж коментара
    • Чо
      Чобанина
      2 0
      13:11, 4 окт 2017
      ААА в Аскуу има и честни чобани градски :)))
Последни новини