От х:

Днес в x:

Теглят заем за подмяна на уличното осветление в Димитровград?

Община Димитровград има намерение да тегли заем за модернизиране на уличното осветление в града. Целта е то да стане енергийно ефективно и да бъде въведена т. нар. интелигентна система за управление и мониторинг на уличното LED осветление, поясняват от пресслужбата на кметството.

В тази връзка на 11 октомври от 17: 30 часа в зала „Гросето“ се организира обществено обсъждане за поемане на общински дълг. Минималният му размер е до 1 000 000 лева, като начина на обезпечаване е чрез учредяване на залог върху бъдещи вземания.

Според експертите в администрацията, предложените да се монтират LED лампи имат високо светло-отдаване, ниска консумация на ел. енергия и дълъг живот. С модернизирането наличните табла за улично осветление могат да бъдат подменени с нови, които да елиминират потенциални злоупотреби с ел. енергия.

Ако се реализират подобни енергоспестяващи мерки, очакваната икономия от поддръжката на цялата система за улично осветление в града ще бъде близо 41 000 лева годишно, а икономията от електроенергия – 128 000 лева годишно, посочват още от Общината.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ко
    Колева
    1 -1
    10:01, 4 окт 2017
    Вместо да теглят милиони за улично осветление,да вземат да стабилизират болницата.Към момента работи на батерии.Персонала има за получаване частични заплати от 2015 год.Много скоро общината няма да има болница,защото ще се самозакрие.Търпението на медиците не е безкрайно!!!
  • 2
    До
    Добрев
    3 -1
    18:23, 4 окт 2017
    стига са теглили заеми. нали имаха достатъчно пари и уж смениха осветлението. града е в безобразно състояние. много мръсен.улиците също. тоя кмет само лапа.
Последни новини