От х:

Днес в x:

Съдят наркопласьор, пробвал да изтегли 180 хил. лв от сметката на гръцки гражданин

Окръжна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за опит за документна измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай.

Към наказателна отговорност за две престъпления е привлечен 31 – годишен български гражданин, живеещ в гр. Сопот.

На 28.09.2017 г. в Пловдив той направил опит да изтегли на 180 000 лева, собственост на гръцки гражданин, с намерение да ги присвои. За целта използвал на фалшиво Пълномощно с дата 24.04.2017 г. , с посочен за упълномощител гръцкия гражданин. Още един документ с невярно съдържание – Заявка за теглене на суми в брой до „Райфайзен банк“ ЕАД, бил използван от обвиняемия. Документната измама е в особено големи размери, представляваща особено тежък случай, а деянието е останало недовършено по независещи от извършителя причини. (престъпление по чл.212, ал.5, вр. ал.1, вр. чл.18 ал.1 от НК)

Второто обвинение е за държаните от него с цел разпространение високорискови наркотични вещества – амфетамин 0.314 гр. и марихуана 0.456 гр. (престъпление по чл.354а ал.1 пр. от НК).

Понастоящем обвиняемият Д. В. е задържан с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, взета днес от Окръжен съд – Пловдив по искане на Окръжна прокуратура – Пловдив. Разследването продължава, съобщи пресцентърът на прокуратурата.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини