От х:

Днес в x:

Три бързи производства за контрабандни цигари под лупа от Свиленградската прокуратура

Три бързи производства за акцизни стоки без бандерол наблюдава Районната прокуратура в Свиленград. Те са спрямо мъже на 38-години, на 47-години и на 55-години, който преди ден са спипани от полицията в пограничния район като контрабандисти на цигари.

До извършителите се е стигнало след като при проверка в помещение в района на жп гарата са открити два сака с по 500 кутии цигари без акцизен бандерол. Чантите били собственост на двамата по-възрастни мъже. Те са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР. Спрямо тях са образувани две отделни бързи производства.

Същия ден, около 23 часа, в гр. Свиленград, в района на жп гарата, служители на МВР открили сак с общо 360 кутии цигари без бандерол от една и съща марка и установили, че са собственост на 38-годишния мъж. Спрямо него е образувано бързо производство и е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Общият брой на откритите и иззети акцизни стоки без бандерол е 1360 кутии или 27 200 къса цигари.

По трите случая се извършват процесуално-следствени действия. Предстои Районна прокуратура-Свиленград да повдигне обвинения спрямо тримата мъже за държане на акцизни стоки без бандерол – престъпление по чл. 234 ал. 1 от Наказателния кодекс.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини