От х:

Днес в x:

Назначават 500 работници в „Язаки“ на заплата от 550 до 800 лева

Изображение 1 от 3

    500 работници ще бъдат назначени в новооткрития завод „Язаки“, разположен между Хасково и Димитровград до края на годината, съобщиха от община Хасково.

    В края на август производственото предприятие получи Акт 16 и там вече работят 600 души на две смени. Голяма част от тях вече са обучени в пилотния завод в Стара Загора и в чужбина.

    Фирмата изработва електрически инсталации за автомобили на световно известна марка. Производството е климатизирано и чисто, без химически замърсявания и запрашаване. Заводът разполага с машини от ново поколение.

    По покана на „Язаки“ зам.-кметът на Хасково Евгени Консулов, заедно с представители на кметства от региона, разгледаха производството и се запознаха на място с условията на работа. „Лично се ангажирам да осигуря сигурна работа за хората от региона за следващите 10 години най-малко“, каза управителят на завода Максим Заклецки.

    Предвижда се броят на наетите да достигне 3500 души през следващите години. С такъв брой работници Язаки ще бъде най-големият работодател в региона и сред 10-те най-големи в България.

    Наред с обичайните изисквания към бъдещите работници, работодателят има условие кандидатите да могат да различават добре цветовете. Предишен опит не е необходим, тъй като всеки работник преминава през едномесечно теоретично и практическо обучение.

    Предвидени са бонуси за показан напредък в работата, а също и ваучери за храна. По време на обучението заплатата на новоназначените оператори е 550 лева. С месечните бонусите заплатата достига около 800 лева, а след шест месеца се предвижда увеличение.

    Фирмата е осигурила безплатен транспорт и денонощно медицинско обслужване. На разположение е столова, в която работниците заплащат едва 0.50 лв за хранене.

    Следващият понеделник – 2 октомври от „ Язаки“ организират презентационна обиколка за кметовете на селата от община Хасково.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (30)

    • 1
      S7
      S74LK3R
      45 -5
      14:38, 28 сеп 2017
      "Заплати" за роби? Това е нещо ново.
      • Из
        Изход има
        2 0
        12:23, 29 сеп 2017
        Не се хващай драги!Вземай пенсията на баба си и пей сърце!
    • 2
      Ма
      МАНГО
      39 -4
      14:40, 28 сеп 2017
      Директора да си покаже фиша за заплатата и тогава да говори за заплащане.
      Да кажат колко месеца предизвестие искат при молба за напускане.
      Тогава мога да кандидатствам.

      П.П. За 50 ст. какво ли ще съдържа обяда?
      • Ма
        Мария
        18 -16
        15:45, 28 сеп 2017
        Абе Манго, много хляб има да ядеш, докато станеш директор ( а най-вероятно няма да станеш). За предизвестията си има законни срокове. 50 ст. са символични. Около 1990г. в едно ведомство в Хасково за 51 ст. се ядеше супа, ядене и десерт с Кока кола, а само Колата беше около 35 ст. в магазина. Така, че не го мисли. Явно има кой да те храни....
      • Не
        Незапознат до Мария
        16 -2
        17:58, 28 сеп 2017
        Явно сте поне приближена до директорският пост.Хубаво му натрихте носа по първото искане.Но по второто приказвате общи приказки.Законовият срок е едно а договорът който се подписва може да има допълниетлни клаузи които да обезмислят законовия.
        Обучението което се провежда едва ли е безплатно колкото и да се твърди това.При постоянно текучество при всички случаи има някаква уловка.Не е рентабилно да обучиш някого за дадена работна позиция и той да няма поне 1 година работа и с един месец предизвестие да си дигне чукалата.Хубаво давате за пример времето когато колата е била 35 ст. но пропускате да споменете че кадрите създадени за работа малко преди това бяха с обвързващи договори колко време да работят в дадената област.Парите вложени в обучението им трябваше не само да се възвърнат но и да донесат печалба.Подобно беше положението и с храната.Отпускаха се купони на символична цена като яденето беше наистина хубаво а понякога и предостатъчно.Но нека да не са залъгваме,то си беше от джоба на всеки.От кого колко няма да спорим.Навремето това беше социална политика.Сега предполагам че по някакъв начин това може да донесе някакви данъчни облекчения за фирмата.
        Останалата стойност на храната от 50ст. която ще им се дава ще им се редуцира от заплатата на всеки като това никой няма да го види наяве.
      • Ма
        МАНГО
        2 0
        10:25, 29 сеп 2017
        Мария, много хляб съм изял - не се безпокой. И си изкарвам доходи достатъчно, за да живея нормално.
        Всичките ми въпроси са риторични, но всеки не може да ги разбере.
        Задавам ги, защото имам приятели, които кандидатстваха там и това което им предлагат като условия е крайно унизително за образованието, стажа и опита им. Ясно ми е, че всеки пореден инвеститор идва заради евтината работна ръка и заради членствот ни в ЕС. Но ако се поразровиш малко в един сайт за посредничество на пазара на труда, ще намериш обяви да длъжности без изискване на опит и стаж с двукратно по-високо възнаграждение и не по-лоши условия на труд.
      • Ma
        Maрия
        1 -3
        10:42, 29 сеп 2017
        Не съм приближена до директорския пост. С висше образование съм и заплатата ми е 660 лв. С процента за прослужени години (който се готвят да премахнат) е 870 лв. Не разбирам как хора без образование се надяват на по-високи заплати.
      • Ба
        Бай Ганьо
        1 0
        13:53, 29 сеп 2017
        Вкиснато роло стефани , супа топчета престояла о тя вкисната.Те в казармата ще те нахранят по добре
    • 3
      Ко
      колко чисто ще получа
      32 -4
      15:15, 28 сеп 2017
      ако ме назначат на заплата от 550 лв? Приблизително 440 може би. Е, как се живее с 440 лв. на месец?Какво се яде за 0,50лв? Може ли да се хвалите с това? Това не е за хвалене!
      • От
        от язаки
        8 -15
        15:45, 28 сеп 2017
        Само по време на обучението заплатата е 550, назна... Виж коментара
    • 4
      Ба
      баба ТоЯга
      26 -9
      15:55, 28 сеп 2017
      От много сметки правене, никога няма да си намерите работа !
    • 5
      Ма
      Махалата
      21 -2
      16:07, 28 сеп 2017
      г-н Максим Заклецки да се обърне към лидера на махалата, те могат да запълнят дупката от 3500 човека без проблем
    • 6
      Мо
      монката
      19 -9
      16:23, 28 сеп 2017
      трябва да си намразя себе си за да отида там
      за нищо на света
      550-чисто 400 заплата-смешници
      мой познат беше там -експлоатация и само експлоатация
      ще има да ги търсите циганите и да ги заобичате
    • 7
      За
      Запознат
      24 -4
      16:50, 28 сеп 2017
      Защо не кажете, че чистата заплата идва към 400 лв!!! Мошеници долни и се пишете "инвеститор" , да така е, инвестирате в себе си ...
    • 8
      Ра
      рашев
      9 -4
      19:30, 28 сеп 2017
      не се притеснявайте, че била малка заплата че нямало работници. В момента предприятието и така си работи и то с командировани вносни работници от Полша. И поляците работят по 12 часа на ден, защото всеки допълнителен извънъреден час се плаща от 7 до 10 лв в зависимост от длъжноста.
    • 9
      Къ
      Към Запознат
      18 -14
      20:30, 28 сеп 2017
      По принцип на всякъде ако се обявява точна в цифрово отношение заплата, тя винаги е брутна.
      Ако всеки си направи сметка колко средства изразходва месечно за обяд и транспорт явно не пада под 150 лева
      Едвали някой е нахранен с рогче от 30 ст.
      Всеки иска 1000-2000 лв заплата Да беше учил за лекар, адвокат, инжинер?
      Цял ден си висял по кафенетата и си блял.
      Не за 400 за 100 лв ще работиш когато ти огладне д-то
    • 10
      Ст
      Стига ревахте
      22 -10
      21:02, 28 сеп 2017
      като не ви харесват условията и заплатите , никой не ви моли да отивате, стойте си в къщи гладни! Предлагате ли нещо за по-високи заплати, евентуално образование, ценз , език нещо така.....или искате с основно или максимум средно образование по цял ден висяне по кафенетата с мозък на една кокошка да получавате по една шапка пари? Няма шанс, грешен филм сте гледали! Като искате пари натискайте си парцалите кирливи, сядайте да четете да учите езичи и да се квалифицирате, мързеливци и нехранимайковци.
      • Не
        Незапознат
        0 0
        21:12, 29 сеп 2017
        Чудех се дали да използвам вашият начин на изказване но за сега се отказвам защото явно нещо много ви е подразнило.С вашето образование каквото и да е то и ценз сте стигнали до манталитет на началник куче.Не само на работното място но и в живота.Дано само не сте такъв в „Язаки“.То не стига и другото на работещите там но и постоянно да им се лае над главата.Имайки претенции че разбирате нещата и сте със солидна квалификация постигната с труд,зор,предполагам и много унижения за да станете от маймуна човек не можете ли да пресеете тези които ги определяте като ''...мързеливци и нехранимайковци''?Колкото и пъти да стане дума за''Язаки не ви ли прави впечатление че недоволството е масово?Наистина всякой може да пише и казва мнението си и като както казвате всякак има такива каквито описвате но всичките в един хор казват едно и също.Прочетох и форумите.Там положението е същото.Даже и по убедително защото има и намесени действителни случки минали през главите на коментиращите.Нима всички лентяи са се събрали и правят бойкот на ''Язаки''?Ако твърдите това то изписаното от мен е излишно.Вие сте изучена личност но не по малко вредна от мрънкащите мързеливци за които не си струва хабенето на думи.
    • 11
      Ня
      Някой
      11 -4
      21:52, 28 сеп 2017
      Защо е тази дискриминация??? Нали сме в ЕС а и фирмата е една и съща. В Германия например заплатата е 4 пъти по-голяма а храната е безплатна. За другите придобивки по време на работа няма смисъл да загатваме....
    • 12
      Ст
      Стига ревахте
      21 -4
      22:06, 28 сеп 2017
      По простата причина, че Германеца си е извоювал с много упорит труд, учене , завидно управление и т.н да стигне до това ниво, а вие ходете още на Фики и на Преслава всеки петък и ще работите даже и за 100 лева, щото не ставате за нищо, дай ви само биг брадър, кафенца, шоу и сеир! Една книга през живота си прочетохте ли, дадохте ли си малко зор за нещо, да носите отговорност да знаете, че нещо зависи от ВАС? Отговора е НЕ, по лесно е друг да носи отговорността за бъдещето.......ние ако може с малко зор да минем и накрая да има супер веселба и да хвърляме салфетки до сутринта........всичко е заслужено, всяко унижение, целият този позор си го заслужават хората на 100%, има една много точна приказка ще ви я кажа и няма да я повтарям.... На такъв г*з, такъв к*р! ВМесто да ревете и да се вайкате най най накрая вземете та малко си дайте зор да станете хора, лесно е да си маймуна ......ама трудно се става човек!
      • Га
        Ганко И Ганковица
        3 -2
        22:43, 28 сеп 2017
        *** гооо...Плачаааа,мамка му,к'во ще пиеш ? Много точно казано... Евала...Ганя е луд,100 са му много....
      • Ке
        КЕНАНСКИЯ МАЙМУН
        3 -7
        06:37, 29 сеп 2017
        ПО-ЗДРАВИ ОТ РОДНИЯ МИ ДЕТРОЙТ ... А НЕГРИТЕ В Д... Виж коментара
    • 13
      Ня
      Някой
      16 -3
      23:31, 28 сеп 2017
      Аз имам друга теория по въпроса...Някой замислял ли се е защо този завод се появи точно тук? Отговорът е, че заплатите в региона са ниски и лесно ще се намери работна ръка, от която, забележете, не се изисква квалификация. Някой замислял ли се е, че производството по всяка вероятност е вредно? Схемата на инвеститора е ясна - предлага безплатно обучение, ниска цена на храната /останалото го дотира той и пак му излиза сметката/, обещава по-висока заплата, след неопределено време, и безплатно извозване от и до работа. Аз мисля, че трябва да спрем да позволяваме да се подиграват с нас, да ни подхвърлят трохи, да ни използват за като втора ръка хора за вредни производства, да показваме по-достойно поведение и да налагаме разумно изискванията си при кандидатстване за работа, и най-вече, да не се съгласяваме на неразумно ниско заплащане на труда. По този начин работодателите ще бъдат принудени да вдигнат заплатите, а това, като цяло, ще доведе до по-висок стандарт
    • 14
      Би
      Бивш Язаки Служител.
      9 -2
      01:40, 29 сеп 2017
      Колко ви платиха за тази реклама , копелета ! Язаки са отвратителни работодатели !
    • 15
      Ке
      КЕНАНСКИ МАЙМУН
      4 -3
      04:53, 29 сеп 2017
      Поздрави от родния ми детройт
      ..
      При нас кабелите за ел инсталациите на шевролетите ги правят робите
      във виетнам и малайзия :))
      понеже ако ги правят американци ще е поне за 12 долара/час (временни от бюрото по труда) ... А постоянните са на 20 долара/час :))
    • 16
      Ku
      Kurozaki
      4 -2
      10:46, 29 сеп 2017
      Абе всички защитнци на тези експлоатира защо не кажете,че чистата заплата е 420лв.,че когато си на обучение в Ямбол и в Стара Загора,не ти плащат командировка-къде го има това?защо не кажете каква е храната в стола за 50 стотинки?фасул-всеки божи ден,затова е толкова цената.защо не могат да си наберат кадри тези капути.разделят хората на групи като затворници и се дарбата с тях все едно са в затвора.защо не кажете това?лизачи гадни.дали е така в Германия?да не би защото тук командват турци?жалко за няколкото утайки тук които ги хвалят и плюят истината.срам и за нас като нация,че за 420 лв.се продаваме като роби на резаците!
    • 17
      Пе
      ПЕТЯ
      8 -1
      10:48, 29 сеп 2017
      Заплатите в нашия град са направо смешни.от 2 години насам вместо на горе вървят на долу а цените на стоките не спират да растат. Всички собственици на фирми и фирмички направо се подиграват с работниците. Уж все нямат пари а си купуват нови и все по скъпи коли,няма лошо но не лъжете хората че нямате пари да увеличите заплатите.
    • 18
      Са
      Самолета
      1 -1
      11:00, 29 сеп 2017
      Оставете ги да си търсят работници.
    • 19
      По
      позиция
      5 -3
      11:10, 29 сеп 2017
      АЗ ще задам само един въпрос, понеже сте много отворени всички, я кажете защо един нашенец не направи такава инвестиция в някакво производство , като гледам бая богати хора има и в България които уж се водят, че са Българи, та дори и в Хасково ......карат се коли, които и в Германия се виждат трудно, макар че те си ги произвеждат.....това ме навежда на мисълта, че има достатъчно парички за инвестиране и тогава същия този Българин да ви плаща по 1000 лева чисти и да се гордеете че работите при Българин и не ви третира като роби? Да но защо не се случва? Не ви искам разсъжденията, аз ще ви отговоря......отговора е че не ставаме за нищо! От това мръсно племе чак мен ме е срам, че съм част от него! Защо основните инвеститори са само чужденци? Защо хората в Хасково които карат най-скъпите коли и си играят с милиони пак ви се подиграват с 500-600 лева ама за тях мълчите а? Защото са ви насрани задниците! Затова радвайте се, че ги има и такива инвеститори поне за хляба да извадите, че не ви виждам иначе, и за хляб няма да имате ще обикаляте по улиците като кучета
    • 20
      Ра
      рашев
      1 0
      17:25, 29 сеп 2017
      Инвеститори вероятно щеше да има в пъти повече ако не беше самозабравилото се гоше. Алчноста и лакомията му отпратиха по други общини инвеститори.
    Последни новини