От х:

Днес в x:

Започват кръговото кръстовище между Хасково и Димитровград в края на годината?

    Има възможност изграждането на кръговото кръстовище на пътя между Хасково и Димитровград до завода на „Язаки“ да започне още в края на тази година, заяви кметът Иво Димов по време на днешната сесия на Общинския съвет. Той уточни, че това е в случай, че течащите в момента процедури по избор на изпълнител не се забавят.

    Темата бе повдигната при обсъждане на точката, касаеща безвъзмездно прехвърляне на общински имоти на Агенция „Пътна инфраструктура“, свързани с предстоящото изграждане на съоръжението.

    Съгласувана ли е с Общината процедурата попита съветникът от „Да за Димитровград“ Мартин Колев и допълни въпроса си за това, дали кръговото кръстовище е най-подходящо в този случай.

    „Кръговото кръстовище там е задължително, макар, че има и по-добри варианти като надлез с кръгово движение. Само, че ще струва много по-скъпо, от тези 700 000 лв. , които са предвидени за изграждането на кръговото“, бе отговорът на кмета. Според него, така ще се даде възможност за улесняване на входящия и изходящ трафик на предприятията, намиращи се в района.

    Кметът уточни, че ремонта на пътя между Хасково и Димитровград ще спре преди мястото на кръстовището и ще продължи след него. Реконструкцията на пътя за областния център започна в началото на тази седмица и по план трябва да приключи на 18 декември.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ив
      Иванов
      1 0
      23:51, 8 ное 2017
      Какво ти кръгово тия имат ли мозък в главите си колко катастрофи ще последват от това да спестят пари за един надлез например пълно безумие на господа управляващите.
    Последни новини