28 °C

53-ма от Тракиец: Селото ни е хасковското Галиче. Кметът: Клеветят

Кметът на хасковското село Тракиец Красимир Бойчев заварил вратата на помещение в селското кметство, определено за пенсионерски клуб. За това се оплакаха днес десетина души от клуба, който по думите им наброявал 53 членове.

Става дума за приземно помещение в сградата, което хората сами изчистили, ремонтирали и обзавели. До входа пък направили малък дървен навес, за който си извадили разрешение за поставяне от Архитектурата в община Хасково.

Според Карю Карев, един от клуба, кметът на Тракиец действал под крилото на Добри Беливанов. Позволявал си да заплашва жители на селото, които са симпатизанти на ГЕРБ. Карев наричаше новосъздадения клуб в Тракиец ту пенсионерски клуб, ту клуб на ГЕРБ. Освен това Бойчев, като собственик на ракиения казан в селото, отказвал на гербаджии да варят ракията си при него, което предизвикало всеобщо възмущение в селото или поне на мъжката му част. Имал специален „черен списък“ на симпатизанти на партията на Бойко Борисов и за тях никога нямало свободен час за джибрите.

Нино Вълчев пък заяви, че Бойчев съборил оградата на училището и замъкнал камъните в рибарника си. Бил заградил и реката, край която се намира рибарниците му, макар да нямал такова право. Хората от селото регистрирали и читалище и подали заявление в общината да им осигури помещение. Все още обаче нямали отговор.

Присъстващите на пресконференцията в Хасково жители на Тракиец определиха управлението на Красимир Бойчев като феодализъм и заявиха, че това е хасковското Галиче. Управникът им бил обсебил цялото село – имал ракиен казан, 4 рибарника, фирмата на жена му доставяла дърва, брат му държал заведението в селото. Бойчев карал 4-и мандат, а преди това брат му също навъртял 4 мандата като кмет. „От десетилетия селото се управлява от Бойчеви“, недоволни са те.

Кметът на Тракиец Красимир Бойчев нарече тези обвинения клевета и заяждане. Той описа ситуацията така: „През февруари ми се обади Мария Русева от „Общинска собственост“ и нареди да се освободи това помещение за клуб на ГЕРБ. Това ставало по заповед на кмета и слред нареждане на секретаря на общината Биляна Димитрова. Пуснах хората вътре да чистят и подреждат, но след време идва водомайстора и ми казва, че имаме над 20 кубика вода за плащане. Обикновено кметството харчи по 1.5 – 2 кубика на месец. Тогава се замислих каква ли ще е сметката пък за ток, защото бяха монтирали машина за кафе в коридора. Карчо на своя глава отваря таблото, пуска кабели, без изобщо да ми каже или да ме пита. За тях аз като кмет съм никой. Затова отидох в общината и поисках писмена заповед от кмета, защото ако стане някой инцидент там, някой го удари ток или нещо подобно, да е ясно кой носи отговорност. Също така да е ясно кой ще плаща тока и водата“.

След това била изготвена докладна тези помещения в кметството да се дадат на търг. „Става дума за 30-тина квадрата, по 1.5лв. , ще плащат 40-50 лева, но пък ще имат отделна партида за ток и вода“, уточни Бойчев. Затова до провеждане на търга той заварил отвътре вратата, за да няма достъп до помещенията.

За дървения навес той обясни, че никой не го е питал, нито дори уведомил за поставянето му. „Разбрах, че Биляна Димитрова им е издействала разрешение от Архитектурата. Щом е законно, няма да се пипа“, обясни Бойчев.

По отношение на репресията със забраната за варене на ракия за членове на ГЕРБ, той коментира, че това е частен бизнес. Но не бил връщал никого.

Бойчев нарече смешни твърденията, че е човек на Беливанов. „Беливанов ми е началник, ще се търпим някак още две години. Всички знаят, че съм човек на Георги Иванов и аз не отричам това“, добави Бойчев.

Тодор Кръшков


6 Коментара

Хороскоп за 21.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини