От х:

Днес в x:

Набират дарения за Кризисния център за жертви на насилие в Димитровград

Призив за набиране на дрехи, обувки и трайни хранителни продукти отправиха от Кризисния център за домашно насилие в Димитровград, който се помещава в бившата Марбас болница. Там в момента се намират 9 потребители, от които 4 деца – две момичета и две момчета. Възрастта им е 3.5години, 6 години и 13 години. Нуждаят се от зимни обувки и връхни дрехи – боти, ботуши, якета, шуби.

„Осигуряваме им най необходимо, но средствата не ни достигат. Затова се обръщаме за помощ към хора, които искат да дарят стари, но годни дрехи и обувки, коментира директорът на центъра Таня Русева. Допълни, че няма да е излишна и помощ от пакетирани хранителни продукти, перилни препарати, както и памперси. Даренията могат да се носят в центъра в бившата Марбас болница всеки ден.

Кризисният център за жертви на домашно насилие възстанови своята дейност в края на август по проект, спечелен от „Български център за джендър изследвания“ – Хасково. Продължителността му е 5 месеца.

Мястото за подслон на жертви на домашно насилие спря работа през февруари тази година поради липса на средства. Центърът бе създаден през 2014 г. пак по проект на „Български център за джендър изследвания“ и финансиран по програмата за хуманитарна помощ на Европейското командване на въоръжените сили на САЩ. След приключване на дейността по този проект, центърът работи още една година с подкрепата на много спонсори.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пи
    Питащ
    1 0
    14:25, 3 окт 2017
    Хубаво ще е и да напишете какви са необходимите размери дрехи и обувки.

Случаен виц

Последни новини