От х:

Днес в x:

Комисия установи 91 стари коли в Димитровград, от утре ги извозват

91 протокола са съставили от Общината на собственици на стари автомобили, които са изоставени по димитровградските улици от години. Те са резултат от акция, която администрацията предприе след наша публикация през юни месец. В продължение на 3 месеца служители от Общината, съвместно с полицията са извършили огледи на улици, междублокови пространства и други обществени зони.

От съставените 91 констативни протокола, 22-ма собственици са преместили колите си или са ги привели в движение. При огледа комисията съставяше предписание за преместване на возилото, което бе поставяно на предното стъкло. Собствениците имаха срок от три месеца да вземат мерки. Акцията започна на 22 юни. На 22 септември е изтекъл срока на първия констативен протокол, отчетоха от Общината днес.

От там уточняват, че от утре – 28 септември стартира акция по извозване на автомобилите, които не са изпълнили срока в предписанията. Колите ще бъдат репатрирани на наказателния паркинг на ул. „Вилхем Пик“, В срок от 14 дни притежателят на возилото може да си го прибере от наказателния паркинг. Освобождаването на автомобила ще се извършва след като бъдат заплатени разходите по принудителното преместване и съхранението му съгласно Наредба №34.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ст
    стар москвич
    2 0
    19:19, 27 сеп 2017
    еиии що на наказателния паркинг бе ,ся митю натегача ша са исприщи от работа,кькто не е свикнал да рабти мале мале
  • 2
    Пр
    Прою
    0 0
    08:48, 1 окт 2017
    Кога уважаемата комисия ще обърне внимание и на т. нар автомобили "нов внос", които са засипали градинки и тротоари? Въпросните също са без ГО и ГТП освен това са и без регистрационни табели. Надявам се скоро да успеят да се разходят и из кв. Толбухин и по конкретно пазарчето зад "Зоя" - жокер Рено с вечни транзитни табели, бус Ивеко паметник, Опел пред полуразпад....
Последни новини