От х:

Днес в x:

Съветниците приеха поемането на 5 милиона лева общински дълг

С 27 гласа „за“ местният парламент даде зелена светлина на намерението за поемане на дългосрочен общински дълг за осигуряване на финансови средства за реализиране на проекта за рехабилитация на ВиК-мрежата в Асеновград. Общината ще сключи договор за кредит с Фонда за органите на местното самоуправление в България – ФЛАГ ЕАД.

„Ръководени от интересите на Асеновград и отговорността ни като съветници, избрахме по-малката злина и подкрепяме решението за поемне на общински дълг“, декларира председателят на групата съветници от ГЕРБ Костадин Яков. Декларация прочете и председателят на съветниците от БСП-групата Енко Найденов. С нея те заявиха категорична подкрепа за поемането на дълга.

От трибуната кметът Емил Караиванов подчерта, че с това гласуване политическите групи в местния парламент са демонстрирали ангажираност към гражданите и са показали, че проектът не е политически, а е на всички в Асеновград.

Припомняме, че обща стойност на проекта за водния цикъл е 106 072 089.50 лв. с ДДС, от които:

  • Финансиране от ОП „Околна среда“ (безвъзмездна финансова помощ) 80 033 191.56 лв.

  • Съфинансиране от Община Асеновград: 8 557 899.38 лв.

  • Възстановим от НАП ДДС: 17 480 998.56 лв.

От началото на новия политически сезон Asenovgrad.NET и Etv излъчват пряко заседанията на ОбС – Асеновград. В случай, че пропуснете живите включвания, можете да гледате пълен запис на сесиите в раздела „Видео“, категория „Общински сесии Асеновград“ ТУК.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини