От х:

Днес в x:

Баротев и националите с редица успехи в Европейското по спортна аеробика

    Националният отбор на България по спортна аеробика при мъже и жени записа редица успехи в Европейското първенство по спортна аеробика в Анкона, Италия. Сред финалистите беше възпитаникът на хасковския клуб по аеробика „Виолена“ Тихомир Баротев, който беше единственият представител от областния град. Хасковският състезател, който е вицеевропейски шампион при юношите през 2015 г. , се изяви в престижното първенство с индивидуално съчетание в категорията „Група“.

    България за първи път участва с пълен отбор при мъже и жени и след близо 10-годишно отсъствие от финали на Европейско първенство за тези възрастови групи, отборът ни завоюва няколко престижни класирания след квалификациите в отделните категории. Българите се наредиха на 5-то място в категория „Групи“, 5-то място в категория „Индивидуално мъже“, 7-мо и 8-мо място в категория „Индивидуално жени“, както и 6-то място в отборното класиране.

    Това е успех за страната ни, тъй като българският отбор за първи път се нарежда сред първите 6 най-добри в отборното класиране от общо участващи 22 държави.

    От хасковския клуб „Виолена“ коментираха, че българите са представили прекрасни съчетания, изиграни с много хъс и желание за победа, съревновавайки се със състезатели от държави с дългогодишни традиции като Румъния, Русия, Унгария, Италия, Испания.

    Междувременно стана ясно, че Тихомир Баротев вече е студент в Софийски университет със специалност „Европеистика“. Талантливият състезател ще продължи вероятно със спортната кариера, за да се бори за стъпване на почетната стълбичка в предстоящите Световно първенство през 2018 г. и Европейски олимпийски игри през 2019 г.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини