От х:

Днес в x:

Две учителки от Смолян сред отличените в конкурс за преподаватели-творци в чест на Алеко Константинов

    Творбите на всички номинирани ще бъдат издадени в годишен поетичен сборник

    Антоанета Стоименова, учител по математика в ЕГ „Иван Вазов“ и Захаринка Куцева, учител по български език и литература и предметите от философския цикъл в Професионалната гимназия за приложни изкуства в Смолян, са сред одобрените в IX-я национален конкурс за учители творци 2017г.

    Двете смолянски преподавателки са сред 60-те учители от цялата страна, чиито творби са одобрени и ще участват в крайното класиране. Конкурсът се организира всяка година от издателска къща „Анубис“ и издателство „Булвест 2000“ и набира все по-голяма популярност сред преподавателите, които обичат да пишат и творят. В него имат право да участват действащи учители и директори от училища и детски градини от цялата страна със свои авторски произведения – стихотворения, разкази и есета, които не са били публикувани досега.

    Тази година конкурсът се провежда в памет на големия български писател Алеко Константинов – през 2017 г. се навършват 120 години от смъртта му. В чест на тази годишнина, темите са свързани с творчеството на Щастливеца.

    1. Бай Ганьо два века по-късно.

    2. До …… и назад.

    3. Пази, Боже, сляпо да прогледа!

    Резултатите ще бъдат обявени в началото на октомври 2017 г. , а награждаването по традиция ще се състои в навечерието на Деня на народните будители. Официални партньори на конкурса са: Синдикатът на българските учители, в. „Сега“, в. „Учителско дело“, в. „АзБуки“, „Литературен вестник“ и teacher.bg.

    СмолянБГвести. нет

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини