От х:

Днес в x:

Целодневен маратон по VIASAT NATURE в „Световния ден на животните“

Научните изследвания показват, че до 2020 г. светът ще изгуби 2/3-ти от дивите животни – това е масово изтребление на естествения свят, от който човечеството зависи!

На 4 октомври се чества значимо годишно събитие – Световният ден на животните, и Viasat Nature ще посвети целия ден на предавания за някои от най-застрашените видове на планетата, включително горилите, пандите, тигрите и белите мечки.

За да подкрепи каузата на World Animal Day, Viasat Nature, каналът, посветен на вдъхновяващи предавания за най-впечатляващите кътчета и креатури на естествения свят, ще ви покаже маратон от сериали и филми, сред които „Панда бебета“, „Планински горили“, „Домашни тигри, „Спасяването на Сърга“ и „Градът на бялата мечка“.

Целта на това целодневно телевизионно събитие е да информира за застрашения животински свят и съществременно да отбележи мнообразието на животински видове на нашата планета. За всички, които не могат да се включат в работната сряда, цялата програма ще бъде повторена в неделя, 8 октомври.

„Панда бебета“ е филм, който посещава три забележителни центъра за отглеждане на панди в Китай и заснема най-сладките панда бебета докато растат.

„Планински горили“ показва кадри отблизо на последните останали големи маймуни в местообитанията им: Националният парк Вирунда в Руанда и непроходимата гора Бвинди в Уганда.

В необикновената поредица „Градът на бялата мечка“ 1000 полярни мечки мигрират през малкия северен град Чърчил в Манитоба, където човешкото население е само 900 души.

" Домашни тигри“ е историята на Спот и Страйп, две сладурести малки тигърчета, които един ден ще станат част от програма за съхранение на вида.

Голямата премиера на Viasat Nature на 4 октомври, обаче, е новата поредица „Великата миграция“, (от 21: 00 часа), в която приключенецът Бен Фогъл проследява историите на конкретни маркирани диви животни, докато те предприемат невероятния си епичeн дълъг 650 км годишен преход от равнините на Серенгети в Танзания до платата на Маасаи Мара в Кения и обратно.

Следете програмата в Световния ден на животните тук: http://viasatnature.bg/schedule/next_week/ 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини