От х:

Днес в x:

Ученик от Езикова гимназия се срещна с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев

През месец август министърът на образованието и науката се срещна със седем представители на Съюза на учениците в България, един от които е Мартин Каралчев /10. клас / – председател на Ученическия парламент към ЕГ „Христо Ботев“, град Кърджали. Срещата се проведе в сградата на Министерството на образованието и науката.

Дневният ред включваше точки като: „Закон за училищното и предучилищното образование и предложения на учениците“, „Национален празник на ученика – 17 – ти ноември“, „Позиция на СУБ относно стипендиите“, а „Декларацията за правата на учениците“ бе представена от учениците Мартин и Тедислава.

В началото на разговора СУБ се представи като организация. Показа събития от предишни национални срещи и показа грандиозния флашмоб от последната среща в Бургас, проведена на 27.07.2017 г. – 30.07.2017 г. Флашмоб: https://www.facebook.com/BurgasLikesYouth/? frer=ts

Министър Красимир Вълчев заяви, че 17 – ти ноември може да бъде признат за официален празник на ученика. За стипендиите той каза, че е възможно да се увеличи обема на стипендиите и за това трябва да работят съвместно СУБ и МОН.

Председателят на Ученическия парламент към ЕГ „Христо Ботев“, гр. Кърджали има разнообразни идеи за отбелязването на събития през настоящата учебна 2017–2018 година. Първата инициатива на Ученическия парламент е борсата за учебници /период на провеждане от 25.09.2017 г. до 04.10. 2017г. /, която дава възможност учениците да си продадат старите учебници и да закупят нови. Други предстоящи инициативи на Ученическия парламент за предстоящата учебна година са отбелязване на световни дни като: ден на усмивката, ден на ученика, ден на розовата фланелка, личност на годината и други. И през настоящата учебна година Ученическият парламент ще продължава да организира благотвотирелни инициативи.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини