От х:

Днес в x:

Колите, които може да променят бъдещето, на изложението във Франкфурт (видео)

    На германското автоизложение бяха показани много концепти, а може би някои от тях ще променят бъдещето. Най-интересните нововъдения, които са реализирани в авангардните модели са технологиите за самоуправление, други включват технологии от Формула 1, а има и модел, който ускорява до 100 км/ч за 2 сек.

    Mercedes-AMG Project One

    Купето е като на болид от Формула 1, въглеводороден монокок, мощност над 1000 к. с. , а максималната скорост е над 350 км/ч,. Колата ускорява, забележете – до 200 км/ч за по-малко от 6 секунди. Скоростната кутия е 8-степенен робот, вектърт на тягата се управлява с помощта на електродвигателите.

    Бензиновият турбомотор 1.6литра (по регламента на Формула 1) е доработен да достига 11 хил оборота вместо 15, и може да се пълни с обикновен бензин 98. Mercedes-AMG ще пусне този звяр в серийно производство. Project One ще се появи през 2019 год. , когато ще бъдат готови 275 броя от модела, вече продадени на цена 2.7милиона евро всеки.

    Aspark Owl

    Не сте чували за този автомобилен производител. Във Франкфурт бе световната премиера на Aspark Owl Hypercar. Японската компания показа изключително амбициозен проект. Купето с хищен и мощен вид е високо е едва 1 метър, направено е изцяло от карбонов фибропласт. И ускорява до 100 км/ч. за 2 секунди. В презентацията го виждаме да кара и извън пътя, в пустиня, която обяче е достатъчно равна.

    Общата мощност на електромоторите е впечатляващите 1000 к. с. , масата на Owl е едва 850 кг. Не е просто сурер, а хипер кар. Това не е просто концепт, защото Aspark обяви, че ще започне серийно производство до 2 години.

    Audi Aicon

    Това е голяма кола – дълга е 5.40 метра, с 24 сантиметра повече от най-дългия A8 L. Може да измине хода до 800 км с едно зареждане, а зареждането до 80% отнема 30 минути.

    Сред многото електромобили във Франкфурт, Audi Aicon се отличава с това че има автопилот от най-видокото пето ниво – волан и педали въобще няма. Audi активно разработва технологиите за автономно шовиране и електрически зарядни, което може да знак, че колата ще се появи в сериен вариант скоро.

    Volkswagen I. D. Crozz II

    Кросовърът I. D. Crozz II върви към серийно производство, във Франкфурт бе показана обновена версия. Изцяло електрически, с обща мощност на моторите 306 КС. Максимална скорост е ограничена, за да не се разрежда твърде бързо батерията, до 180 км/ч, а с едно зареждане пробегът е до 500 километра. Volkswagen заявли, че адаптивното шаси гарантита удоволстието от управлението. По пътя колата мпже да се появи през 2020 год.

    Smart Vision EQ fortwo

    Будещето на автомобилния транспорта до голяма степен е свързано със споделените коли. Очакванията са, че почти 40 милиона ползватели ще избират кола под наем през 2025 год. и много от тези коли ще бъдат самоуправляващи се. Точно такава е Smart Vision EQ fortwo.

    Тази самоходна капсула няма волан и педали, вика се с приложение, идва сама и откарва потребителя до желаната от него дестинация. Докато пътува, пасажерът може да гледа нещо на големия екран в колата.

    Не се предвижда Smart Vision EQ fortwo да се продава на частни лица – той е проектиран за градски транспорт.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини