От х:

Днес в x:

Арести на нарко банда, тарторът вече с обвинение

8 души са арестувани късно снощи в столичния квартал „Младост“ при операция срещу наркотрафика.

Операцията срещу групата за разпространение на наркотици продължава, като се претърсват и обискират много адреси в столицата.

Това каза по bTV директорът на Национална полиция гл. комисар Георги Терзийски.

При претърсванията са открити голямо количество марихуана, пакетирана и готова за пазара. От намерения пакет може да се направят до 400 цигари. Също така амфетамин и малка лаборатория за отглеждане на канабис.

Под ръководството на Софийска градска прокуратура днес ще бъдат изготвени обвинения. Най-вероятно ще има още арести, каза Терзийски.

Той не се съгласи с мнението за кампания в момента срещу организираните престъпни групи. По думите му акциите от последните дни са резултат от усилена работа на полицията.

Други разкрития

По повод задържаната през уикенда група главният комисар посочи, че убийството на техен член е довел до разкриването им. Застреляният таксиметров шофьор беше намерен през февруари, а до престъплението се стигнало, защото заплашил, че ще ги издаде на полицията.

Групата е действала и у нас, и в чужбина, а тарторът на бандата вече обвинен в подбудителство. Задържан е и извършителят на убийството.

Терзийски съобщи и за още една заловена банда „стари познайници“ на полицията. Четирима обрали търговец от пазара „Илиянци“, блокирайки колата му и използвайки сълзотворен газ, за да го обезвредят. Извършителите имат по няколко висящи присъди включително и в чужбина.

Източник: bTV

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини