От х:

Днес в x:

Хасковските ММА бойци обраха медалите от Републиканско първенство

Изображение 1 от 4

    Състезателите на спортния клуб „ММА Хасково“ спечелиха куп медали от Републиканското първенство, което се проведе в Пловдив вчера. Възпитаниците на треньорите Петьо Сурчев и Георги Тонев завоюваха общо 9 отличия от състезанието в спортна зала „Строител“ в Града под тепетата.

    Единственият златен медал спечели Денислав Сурчев (77 кг) в групата на мъже. Сребърни медали заслужиха Христо Бончев (90 кг) при мъжете, Ангел Кавалджиев (70 кг) при кадетите и Владимир Петров (84 кг) при юношите.

    С бронзови отличия се завърнаха Мирослав Патуров (66 кг) при кадетите, както и още четирима състезатели в групата на юношите – Руси Костов (77 кг), Антонио Славов (56), Есмерал Мехмед (56 кг) и Атанас Стефанов (70 кг).

    Без медал остана единствено Росен Ангелов (65 кг) в групата на юношите. За младия боец обаче това е второ състезание и не е изненада, че не успя да се покачи на почетната стълбичка, коментираха от хасковския клуб.

    В Републиканското първенство участваха около 150 състезатели от 20-тина клуба от страната. Състезанието в Пловдив беше и квота за участие в Световното първенство, което ще се проведе от 20 до 27 ноември в Бахрейн. „Все още не е ясно кой ще получи покани за участие в надпреварата. Това зависи от разпределението на състезателите, което прави Българската федерация по ММА“, каза единият от треньорите на хасковския клуб Петьо Сурчев. Така най-голям шанс да попадне в състава на националния отбор има златният медалист от вчерашното републиканско първенство Денислав Сурчев. Дали обаче хасковлията ще получи повиквателна, ще стане ясно на по-късен етап, казаха още от клуба.

    Междувременно състезателите на „ММА Хасково“ се подготвят за Балканско първенство, което започва на 20 октомври в Тирана, Албания.

    Анета Кутелова.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини