От х:

Днес в x:

Пенсионерите на „Аврора“ вдигнаха купата на кмета на Ардино

За втора поредна година ПФК (Пенсионерски футболен клуб) „Аврора“ от Ардино с капитан Метин Мустафов спечели традиционния турнир по футбол на малки врати по време на „панаира“. Във финалната среща ардинските ветерани победиха с 4: 1младия тим на „Детелина“, също от Ардино. Точни за победителите бяха Емил Маринов (2 гола), Шенер Мустантиков и Бахар Реджебов. Голът за „Детелина“ реализира Шенол Байрамов. Шампионите бяха наградени от председателя на общински съвет Сезгин Байрам с купа и парична награда.

В спор за третото място отборът на „Горно Прахово“ с капитан Мюмюн Юзтюрк победи след изпълнение на дузпи тима на „Пеньово“ от кърджалийското село Пеньово с капитан Билгин Мехмед с 3: 2. Редовното време завърши 2: 2.

В надпреварата участваха шест отбора, които бяха в разпределени в две групи. Най-оспорваната среща бе между шампиона „Аврора“ и състава на „Вардар“ от Млечино. При резултат 3: 3 след спорно съдийство на Ферди Велиев, футболистите на „Вардар“ напуснаха терена и се отказаха от участиев турнира. След срещата капитанът на млечинци Шабан Мехмед сподели, че съдията (от Ардино) не е отсъдил чист фаул в тяхна полза, след което домакините са вкарали гол. От своя страна капитанът на „Аврора“ Метин Мустафов уточни, че не е имало нарушение, а решението на рефера е правилно.

Ардинските отбори прибраха и индивидуалните отличия. За голмайстор и най-добър футболист на турнира бе отличен Емил Маринов, който реализира пет гола, а за най-добър вратар бе обявен Метин Мустафов.
Отборът на „Аврора“ игра в състав: Метин Мустафов, Ахмед Солак, Нурай Кaрабекиров, Шенер Мустантиков, Бахар Реджебов, Емил Маринов, Атанас Хаджиев, Сезай Ибрямов, Сезгин Фейзулов, Салим Бекир.

Гюнер Шукри.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини