От х:

Днес в x:

Над 300 се включиха в почистването на Хасково

    Силно присъствие в инициативата „Да почистим България заедно“ демонстрираха тази сутрин представители на държавната и местната власт в Хасково.

    Областният управител на Хасково Станислав Дечев и екипът му съвместно с Младежкия областен съвет за иновации се заеха с разчистването на спортната площадка на ОУ „Любен Каравелов“, която беше занемарена и обрасла в треви и храсти. Първи на площадката ръкавици нахлузи губернаторът, който даде и кратки указания на присъстващите за разпределение на участъците по терена. Едни от почистващите се заеха с метене, други със събиране на храсти и отпадъци, при което се включиха още директорът на училището Сашка Бакшишева и няколко ученици от школото. За кратко време площадката придоби доста по-различен облик.

    От областна администрация допълниха още, че другата седмица възнамеряват да пребоядисат игралните полета и баскетболните кошове на игрището, което се ползва от много деца, живеещи в района.

    Същевременно пък 250-те служители от общинска администрация се разпределиха в други райони и се заеха с почистването им. Кметът Добри Беливанов пък даде старт в разчистването на района около стария пловдивски път. Акцията край шосето обаче започна с веселие и почерпка от шефката на детските градини към община Агавни Тахмезян, която днес празнува рожден ден. След отправените поздравления към рожденичката, всички се заеха със събирането на отпадъци.

    В инициативата за почистване на боклуци се включиха и тримата зам. – кметове Милена Трендафилова, Евгени Консулов и Велин Балкански, както и кметски наместници.

    Екипите от администрациите, както и граждани-доброволци са разпределени в различни райони.

    Количеството на събраните в чували отпадъци ще стане ясно по-късно през деня. Боклуците ще бъдат извозени до Регионалния център за третиране на неопасни отпадъци в село Гарваново.

    Haskovo. net.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      Jo
      John
      20 -9
      13:57, 16 сеп 2017
      много малко гербави в тоя град останаха...само 300...
      • Ма
        мастикаджия
        8 -2
        07:11, 17 сеп 2017
        А Делян Добрев изчистиха ли?
    • 2
      Ян
      Янко Митев
      15 -23
      14:07, 16 сеп 2017
      Алоооо, кои са тия Дечев и Беливанов? Докато тези... Виж коментара
      • Го
        Гошо узунджовеца
        12 -7
        14:49, 16 сеп 2017
        Още ли искаш да те гушкам бе Янко. Малко ли ти беше тази "любов" че за още ревеш. Аз не чистя , аз крада на едно, чистят ми граждята от хасково и селата. А сега си пия бирата в Мюнхен и харча вашите пари дето ги смотах от асфалтиране ремонтиране правене на паметници и други . А за вас моите избиратели оставям един голям гол ... и да ме помните с добро щото пак ще ви "любя".
      • Ян
        янко митев
        1 0
        09:24, 18 сеп 2017
        Бреиии , пак хватки! Името ми се появява без да съм пипнал клавиатура! Браво на младежкия ГРОБ!
    • 3
      Ян
      Янко Митев
      9 -2
      14:15, 16 сеп 2017
      Янко, евала, брат! ти пишеш с убеденост тук. Ти си един романтик, правиш го безплатно, а има хора от нас, които тролят срещу сериозни суми от Георги Иванов. понякога се засрамваме от теб, че сме толкова меркантилни, но трябва да мислим и за прехраната. Поклон , Янко, благородно-доколкото съм способен на блогородство -ти завиждам
    • 4
      Me
      mekud
      13 -8
      14:37, 16 сеп 2017
      Яд ме е че не могат да се качват снимки тука, и великият стар кмет също чистеше. И то точно в горичката до ДАП и на стария пловдивски път, и дори беше в предизборнакампания единия път и плащаше на медиите да го снимат че чисти. Хайде не го величаите тоя измамник толкова
    • 5
      Ни
      Никодимчо
      18 -3
      15:50, 16 сеп 2017
      Ами да чистят, всеки ден да чистят! Това пО им отива.
    • 6
      Це
      Цецо
      12 0
      18:31, 16 сеп 2017
      Тези които хвърлят отпадъци те трябва да събират най-много.Не всяка година да чистим България.Ако не се хвалят отпадъци навсякъде няма да има за чистене и така ще се пестят милиони от тези малоумни кампаний.
    • 7
      Бе
      Бедния рибар
      8 -1
      12:22, 17 сеп 2017
      докога ще работят тези пенсионери - хем пенсия хем заплата и после що младите бягали, нямате ли срам, съвест, да не би да имате две усти, дайте възможност и други да поработят-какви хора сте бе?
    Последни новини