От х:

Днес в x:

Китайска фирма проявява интерес за инвестиция в Кърджали

Възможностите за инвестиция в Кърджали обсъдиха на среща кметът на общината инж. Хасан Азис, ЛимежГан, генерален мениджър на китайската компания CYG Electronics CO. Ltd и Джони Лий.

CYG Electronics CO. Ltd е водеща мултинационална компания в Китай, чиято дейност е в сферата на автомобилостроенето, енергетиката и др. Фирмата има представителства на всички континенти и работи за редица световноизвестни компании като General Motors, Ford, Volkswagen и др.

Представителите на китайската компания проведоха работна среща във фирма „Теклас“ в Кърджали, с която имат партньорски взаимоотношения. След това по покана на инж. Азис те гостуваха в общината. Кметът им представи проекта за индустриална зона, изготвена по европейски програма и ги запозна с условията за бизнес и възможностите за инвестиции в Кърджали.

„Най-голямата инвестиция в България в областта на автомобилостроенето – в лицето на фирма „Теклас“, е в Кърджали, до десетина дни в града ще се направи първа копка и на завод, чието производство ще е свързано с електрониката. Ние като община можем да предложим добри условия за инвестиция, ще положим усилия да превърнем Кърджали в център на автомобилостроенето в страната“, посочи инж. Азис. Гостите проявиха интерес към проекта за индустриалната зона и възможностите за осигуряване на терен за изграждане на фабрика. На срещата присъстваха и заместник кметовете на общината Мюмюн Али и Тунджай Шюкрю.

Това съобщиха от преслужбата на Общинска администрация-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини