От х:

Днес в x:

Откриха новата учебна година в СУ „Васил Левски“ в Ардино

В присъствието на кмета на община Ардино Ресми Мурад, председателя на общинския съвет Сезгин Байрям, зам. – кметa на общината и областен лидер на ДПС Изет Шабан в СУ „Васил Левски“ бе открита новата учебна година. На празненството присъстваха още Шахин Йълмаз, основател на побратименото начално училище „Шахин Йълмаз“ в Бурса, Себиле Йълмаз, председател на училищното настоятелство на побратименото училище в Бурса, председателят на Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер“ (Ардинци) в Бурса Айдън Йълмаз. Тук бе и дългогодишната просветна деятелка и бивш кмет на община Ардино мандат (1975-1979 г. ) Йорданка Аянова.

Празникът на най-голямото ардинско училище започна с издигането на националния флаги посрещане на училищното знаме.

„Днес е 15 септември. Най-вълнуващият ден за българското училище. Първият учебен ден е много специален на почитта на българина към знанието и образованието. Ние сме готови да ви служим всеотдайно, давайки ви знанията и уменията, които ще подготвят за бъдещите ви професии“, каза в приветствието си директорът на учебното заведение Аника Петрова, след което по стар български обичай, лисна менче със здравец, за да върви по вода на учениците новата учебна година. Тази година звънецът удари за 447. Първокласниците са 32 в две паралелки. По традиция най-малките прекрачиха училищния праг през шестица, оформена от цветя.
От свое име и от името на председателят на местния парламент Сезгин Байрям кметът на общината Ресми Мурад прочете поздравителен адрес до учениците и учителите. В него двамата ръководители уверяват, че в тяхно лице и в общината като институция ще намерят подкрепа и разбиране по всички въпроси, които са свързани с учебно-възпитателния процес. Те изпратиха поздравителни адреси и до другите училища на територията на общината – СУ „Хр. Смирненски“ (Бял извор), ОУ „Св. Св. Кирил и Методий’ (Падина), ОУ „Отец Паисий“ (Жълтуша), ОУ „А. С. Макаренско“ (Боровица) и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ (Горно Прахово).

Кметътна общината Ресми Мурад зарадва първокласниците с книжки и учебни принадлежности.

Гюнер Шукри.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини