От х:

Днес в x:

Чистим Хасково днес, кметът и областният също правят уборка

Изображение 1 от 2

    Инициативата „Да изчистим България заедно“ стартира днес и в Хасково. Тя е подкрепена от община Хасково, областна администрация и Младежкия областен съвет за иновации. Определени са няколко терена за почистване, в което ще се включат областният управител Станислав Дечев, кметът Добри Беливанов, служители на двете администрации, представители на младежката структура и граждани.

    Определени са няколко места за почистване – горичката до бившия ДАП край бул. „Освобождение“, Старото пловдивско шосе – в района на боровата гора и покрай шосето до картинг пистата, парк „Кенана“ – района на пътя Дивото Козле – Ханче Клокотница, парк „Ямача“, замърсени с отпадъци терени и покрайнините на града и селата. Ще се чисти и обновява и спортната площадка на ОУ „Любен Каравелов“ в Хасково.

    За участниците в инициативата са осигурени чували и ръкавици. Консумативите ще се раздават пред община Хасково – от 8 до 10 часа.

    Пълните с отпадъци чували трябва да се поставят в близост до съдовете за битова смет. В покрайнините на града и местата, където има контейнери, чувалите трябва да се поставят в близост до пътя, за да бъдат вдигнати.

    Събраните отпадъци ще се извозят до Регионалния център за третиране на неопасни отпадъци в село Гарваново.

    Haskovo. net.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (12)

    • 1
      Св
      Свидетел
      15 -15
      09:47, 16 сеп 2017
      Да очистим Хасково от Добри Иванов и герберите. Нека възтържествува на тяхно място отновоГеорги Иванов. Той е велик хасковлия. е, не точно хасковлия, но удунджовец. Искаметой да се върне, за да има в Хасково морал и достойнство. Може някой да твърди, че е крадец и това в известна степен е истина. Кажете обаче кой може да ни защитава от големите крадци от ГЕРБ, ако не е местен крадец, който познава професионално нещата. Хасковлии , бъдете реалисти. Вместо да точат милиони от джоба ни от саниране и други съмнителни сделки като светофари, баскетболни отбори и каквдо ли не много по-добре е да ни краде местен човек и от пиршеството му да има по къшей хлюб за нас.
      • Ба
        Бачо
        15 -7
        10:38, 16 сеп 2017
        Кмета на Димитровград е номер 1 да стане и областен лидер на Герб и Добревци и областни пионки да се махат само той ще оправи нещата в региона.
        Иво Димов е номер 1 в Герб За ОБЛАСТТА!!!
      • Jo
        John
        4 -1
        14:00, 16 сеп 2017
        иво няма образУвание между ушите, не може и на два циганина да стане началник, ако не бяхте го избрали за кмет!
      • Сл
        Сляп и глух свидетел
        4 0
        14:22, 16 сеп 2017
        Алоооу, герберале непоръбен!
        Мноу сложну списувателстваш - разкашканите герберски мозъчета не могат да проумеят + или - требе да ти бучнат у гъзо и се разконцентрират. Барем им давайте кратки наставления за кое как да цъкат, щот са гелпят!
        А на Георги можеш само да му духаш ... пяната от бирената халба!
    • 2
      Ta
      Tatyana
      9 0
      10:06, 16 сеп 2017
      Заповядайте в село Рабово на брега на река Арда за да видите в деня за почистване на България как малоумните хора от селото точно днес си хвърлят умрелите животни в реката и не им дреме че замърсяват и от там тръгват и зарази!
      • Jo
        John
        2 0
        14:01, 16 сеп 2017
        как ще хвърлят мат`ряла, пак ли ще ядем само копита в тези салами?!
    • 3
      Ни
      НикМик
      6 -1
      10:23, 16 сеп 2017
      Автора нека да отиде в някой Обор да направи Оборка. Неграмотник!
    • 4
      Ха
      Хасколия
      5 -2
      10:34, 16 сеп 2017
      На ул."Бузлуджа" до входа на детски кът "Пуканката" има един малък парцел зеленина, който се превърнал в сметище, но явно не прави впечатление нито на живеещите в близост, нито на преминаващите от там, а те са много. Ако не бъде почистен днес, нека общината най-сетне си свърши работата.
    • 5
      Об
      Оборков
      8 0
      11:19, 16 сеп 2017
      Ало, авторът, не се пише "оборка" /думата не произлиза от "обор"!!!/, а е руска дума - "уборка" :значи "събиране"/...
      Каква е тази показност ПАК? Тези площи са в района и собственост на общината и е нейно задължение да ги чисти - достатъчто хора има по временната заетост!! Като не може да се справя - да ги продаде - мераклии има!
      • Jo
        John
        6 0
        14:04, 16 сеп 2017
        ей, затова не участвам в този евразийско-комуноиден ленински съботник!
    • 6
      Fa
      fatme
      0 -1
      11:32, 16 сеп 2017
      Кв.Република кога ще се почисти навсякаде камари с боклуци.Дерето между Акация и Република. Около Ерозията.м.Ятак.Орфей42.
    • 7
      Ни
      НикМик
      7 0
      12:20, 16 сеп 2017
      Ами да се организират живущите в Република и да си изчистят това, което са хвърляли.
    Последни новини