От х:

Днес в x:

20 °C

100 лева глоба за ритници по жандармерията и съпротива при арест

100 лева глоба по Указа за борба с дребното хулиганство наложи съдия Нели Иванова от Хасковския окръжен съд за 16-годишния Славчо Стефанов от Криво поле. Наказанието е за неприлично държание на публично място, което не представлява престъпление.

За случая Haskovo. net писа вчера. Днес показания в съда дадоха петима жандармеристи и двама пътни полицаи, както и двама очевидци от Криво поле.

Вчера по обяд патрул на жандармерията спрял мотопед, управляван от Боян, братовчед на Славчо. Возилото било с чужда регистрация, а Боян нямал никакви документи в себе си – нито лична карта, нито шофьорска книжка, нито документ за мотопеда. Малко по-късно на мястото – между кметството в Криво поле и ромската махала, пристигнал и 16-годишният Славчо, собственик на мотора. По показанията на полицаите той се държал нагло и грубо, наричал ги „боклуци и мишки“, които нямали право да го проверяват. Жандармеристите свидетелстваха пред Темида, че няколко пъти са го предупреждавали да се държи прилично и да не им пречи да си изпълняват служебните задължения. Момчето също нямало в себе си документи, а шофьорска книжка няма как да има поради възрастта си. Извиканият в Криво поле автопатрул на Пътна полиция не успял да установи нищо за мотопеда заради сръбската му регистрация.

Няколко пъти Славчо искал да си тръгне с мотора, но бил спиран от жандармеристите. Те му казали да позвъни на баща си или друг от семейството, за да донесе документите – неговите и на мотора, но Славчо отказал. Баща му имал английска карта на телефона и нямало как да му се обади.

Нещата ескалирали при последнитя опит на Славчо да си тръгне оттам. Жандармеристите му извили ръцете и му сложили белезници, след което го качили в тяхната камионетка. Униформените бяха единодушни, че не са го били след закопчаването, употребата на физическа сила била единствено при слагането на белезниците, защото Славчо се съпротивлявал ожесточено и ритал жандармеристите. После се укротил.

Според показанията на двамата свидетели от Криво поле – Асен Асенов и Албена Стоянова обаче, един от жандармеристите го метнал в камионетката като животно, после влязъл вътре и започнал да го рита и бие. Двамата свидители не успели да видят къде точно го удрят. Асенов влязъл в полицейската кола и предложил на Славчо да го откара със своя автомобил до Районното в Хасково, но момчето отказало. Затова Асенов карал след тях до полицията в областния град.

В съдебната зала днес по Славчо нямаше видими следи от бой.

Момчето пожела да даде обяснения пред съда и леко оплете конците. Заяви, че не можел да даде на полицаите документ за мотора, защото бил подарък от баща му и не знаел къде го държи вкъщи. А пред полицаите в селото казал, че тръгва за дома си да донесе дoкументите.

Славчо каза още, че по пътя за Хасково жандармеристите спрели колата и започнали да го заплашват да не казва, че са го били. Според показанията на съселянина му Асен Асенов обаче той карал с личната си кола след камионетката на жандармерията от Криво поле до Хасково. Съдията попита как така Асенов не е видял спирането на полицейската кола и Славчо няколко минути увърташе, докато се сети да каже, че Асенов навярно ги е изпреварил по пътя.

След вчерашните събития репортерите бяха извикани пред полицията от роднините на Славчо, които охотно разказваха пред микрофоните как полицията бие деца. Днес в съда обаче родата се държеше агресивно и грубо с репортерите, а един от тях заплаши да счупи камерата и да пребие операторите, защото вече не искали да ги снимат. По агресивният от тях дари удари камерата на eTV (видеорепортаж от тези събития гледайте довечера по новините на eTV).

След като родата се изсипа вчера пред полицията, бащата на Славчо, искайки обяснения от един от жандармеристите, му е посегнал и го е ударил. Това станало пред погледите на дузина униформени. Той е бил задържан за 24 часа, след което е освободен. Срещу него е образувано бързо производство за причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице, обясниха от Районната прокуратура в Хасково.

Тодор Кръшков.


23 коментара

 • 1
  Да
  Да
  42 0
  16:53, 15-09-2017
  100 лв????? Уууууууу
 • 2
  Пе
  Петър
  55 0
  16:58, 15-09-2017
  Ама що 100лв, що не го почерпихте с торта.......
 • 3
  Това значи ли, че всеки който реши да рита полицаи може да си приготви 100 лева и да рита на воля? Това е само неприлично поведение така ли?
 • 4
  Св
  Свидетел
  7 -61
  17:29, 15-09-2017
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • Kr
   Krashkov
   51 -1
   17:40, 15-09-2017
   Ясно е написано поне на две места, че момчето е на 16 години. А присъствието на родител се видя - бащата удря жандармерист. Някои репотери днес в съда също щяха да отнесат боя от тези, които знаят само правата си и настояват всичко да става така, както искат те. Вчера сами ни извикаха да снимаме, днес вече не искат и ако някой случайно снима - заплахи с бой. Не схващате, ли, че нещо не е наред? Или всичко е в реда на нещата?
  • Ле
   ЛелеМале
   34 -1
   17:41, 15-09-2017
   "полицаи в момента тормозят на село родителите на момчето продължавайки да искат документи за моторчето" Това да си вършат работата е тормоз ?? В крайна сметка моторчето все още е с неясен произход ... сигурно и каска е имал , и годините му са объркани поради пропуски в образователната система?
  • Ja
   Jack Bauer
   25 -1
   23:10, 15-09-2017
   Абе мухльо мухлясал, като се е държал нагло и арогантно с полицаите дали е имало родител или педагог с него? От малки се държат с като хайвани и накрая глоба 100 лв. Цялото стадо в кауша.
  • Св
   Свидетелю!!!
   9 0
   15:12, 16-09-2017
   Защитаваш братовчед си ожесточено но той е извършил доста нарушения. Кара мотор без документи-без книжка-може би и без каска-не изпълнява разпореждане на органите на реда и ги напада даже!!! От кога прилагането на закона се счита за тормоз? И не чух нищо за наказание за шофиране без документи на ППС-то и без документ за правоспособност за шофиране.Но за най-ценните избиратели ц-иганите това е възможно.
 • 5
  kико
  27 -2
  17:59, 15-09-2017
  Не бъркайте полицаите с жандармеристи,видях как работят в такива случай полицаите и там ако имаше полицаи циганите щяха да са счупени
 • 6
  Гр
  Гражданин
  7 0
  18:02, 15-09-2017
  Без коментар....
 • 7
  Яд
  Ядосан
  43 0
  18:03, 15-09-2017
  В Сирия си имат Ислямска държава, а тука стана циганска държава.
 • 8
  Ро
  Родолюбец
  44 0
  18:41, 15-09-2017
  По бай Тошово време ******а щеше да е със утрошени кокали и нито щеше да има репортери нито цигански заплахи но сега те имат права но не и задължения ,кога най накрая държавата ще си влезне в правомощията и ще им отреже помощите за да се научат да работят
 • 9
  До
  Доктор "Ох, боли!"
  25 0
  19:24, 15-09-2017
  Продължавай да защитаващ ******ите. Утре теб ще те срещнат, и ще плачеш за майка си и за баба си. Нещастни е в р о т о л е р а с т и!
  • Ga
   Gamaiolus
   1 -13
   08:38, 16-09-2017
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
 • 10
  На
  националист
  22 0
  20:36, 15-09-2017
  До кога тези ******* ще ни тормозят ще дойде видъовден ще си платят за всичко
 • 11
  Ко
  Колето
  20 0
  21:45, 15-09-2017
  Колко струва на държавата 5 човека да не работят днес и да дават показания да плаща една глоба от 500 лева и още толкова за не изпълняване на полицейско разпореждане и да благославя дядо боже че не е в Америката че щеше да има една голяма дупка в челото от полицейски патрон.
  • Ja
   Jack Bauer
   10 -1
   23:12, 15-09-2017
   Уж всичко копираме от Америката, пък точно това го пропуснахме. Жалко.
 • 12
  Ан
  андрешко
  14 0
  22:09, 15-09-2017
  Хайде подемем кампания -----плати 100 лв ритни полицай Много пара ще падне
 • 13
  Br
  Brother
  5 0
  01:18, 16-09-2017
  На уважаемия потенциален ИЗБИРАТЕЛ, майка България да му плати, за нанесени морални щети.
 • 14
  До
  Доктор "Ох, боли!"
  5 0
  09:15, 16-09-2017
  Кажи бе, м а н г а л о и д !
 • 15
  Ба
  Бай Хой
  10 0
  12:55, 16-09-2017
  В нормалните държави ако посегнеш на полицай ще ти разкатаят фамилията
  но на помиярското подобие на държава наречено България , когото някой и плюе в лицето, за нея дъжд я вали с този мръсен генетичен материал и робския манталитет , така ще бъде докато не се случи закономерното - да се самозаличи това малоумно подобие на народ
 • 16
  Ва
  Василев
  11 0
  13:26, 16-09-2017
  Казах ли Ви какво ще се получи!Пълен абсурд - по Указа за борба.....,какво дребно бе ,той ти посяга на полицай,който е олицтворение на държавността,т.е. посяга на държавата и 100лв.Образувай му едно бързо и хоп в Бойчиновци за 1-2 години.Там такива като него ги чакат с отворени обятия.
 • 17
  Ге
  Георги
  9 0
  19:08, 16-09-2017
  НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА !! А на подчовека знаете ли през къде му е тая глоба !? Ходят в Гърция и работят за по 50 лв. на ден ! Колко хора ....БЕЛИ ХОРА-изкарват толкова !? Циганина се мисли за недосегаем и това трябва да бъде прекратено незабавно ! Циганина се плоди като въшка и смуче от държавата а нищо не дава.....от всякъде да има паричен поток за тях,а нищо в замяна ! Патриоти,разни други лешпери много говориха,че ще направят с кърлежите само да влязат във властта и кво стана като влязаха !>?..........Гледам в малките градчета по улиците за първи учебен ден само сиганета,дето и български не говорят ............. "Българийо,за тебе те умряха..."


Коментирай

Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
captcha
Екипът на Haskovo.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Видеа по темата

Хороскоп за 17.10.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини