От х:

Днес в x:

2136 ученици влязоха в общинските училища

Изображение 1 от 5

    217 първокласници от община Първомай влязоха в клас. Посрещнаха ги учителите им, които изразиха готовност да им служат всеотдайно, да дават знания и умения, за да ги подготвят за бъдещето им. С много вълнение малчуганите рецитираха първите си стихове, с любопитство разглеждаха украсените класни стаи и разтвориха първите си учебници.

    Безгрижното лято си отиде и сега предстоят дни, изпълнени с уроци, контролни, класни работи и упорит труд за над 2136 ученици в Първомай в 14-те общински училища.

    Наред с родители и педагогически колективи, „На добър час“ им пожелаха и представители на Общинска администрация, които гостуваха в повечето школа.

    За 720 деца днес бе открита и учебната година в детските градини.

    За учениците и учителите от дебърското училище „Георги Караславов“ днешният 15 септември е двоен празник. Четирите паралелки от I и II клас ще учат в обновена сграда, пригодена специално за техните нужди. С почти 80 деца е нараснал броят на прекрачващияте училищния праг и разширяването на базата беше повече от наложително. Директорът Тонка Будакова благодари на Общинска администрация и Общинския съвет за осигурените средства. С гордост заяви, че всичко е постигнато от екипа, който не е пожалил време и усилия, за да направи училището уютно и привлекателно за децата.

    Теодора Кирякова.

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини