От х:

Днес в x:

ПМГ получи терен за изграждане на еко-класна стая от областния управител

Изображение 1 от 5

    Договор за безвъзмездно прехвърляне на имот получи в първия учебен ден ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ от областния управител на Хасково Станислав Дечев. Документът е за терен от над 2.5декара, върху който ще бъде изградена първата еко-класна стая в областта.

    Областният управител е бивш ученик на ПМГ Хасково и призна, че първият учебен ден в гимназията винаги е бил много специален за него. „Преди – защото учех тук, а сега – защото като областен управител имах възможността и удоволствието да направя нещо много важно за моето училище“, с тези думи започна обръщението си към преподавателите, учителите и родителите губернаторът. „Днес съм тук, за да връча на директора на гимназията договор за безвъзмездно прехвърляне. Този имот до вчера беше собственост на Областна администрация Хасково. От днес вече е на ПМГ. След много месеци упорита работа успяхме да направим така, че на този терен съвсем скоро да се осъществи една Ваша иновативна идея. Тук ще бъде изградена първата еко-класна стая в областта. Вярвам, че това ще помогне още повече на учебния процес, на усвояването на природните науки и на синхрона между модерните технологии и еко-стандартите на съвременния свят“, посочи Станислав Дечев. Той изрази увереност, че гимназията ще продължи да бъде лидер не само в региона, но и в България.

    На тържествената церемония присъства и главният архитект на община Хасково Деляна Панайотова. С молитва за здраве и благополучие и с празничен водосвет започна новата учебна година. А най-малките ученици на ПМГ бяха посрещнати с лакомства.

    Haskovo. net.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (11)

    • 1
      Jo
      John
      12 -16
      15:46, 15 сеп 2017
      кажете го на чист български - ще правят бостан и щ... Виж коментара
      • Съ
        Съвест
        13 -4
        17:01, 15 сеп 2017
        С такъв манталитет и подобно мислене не се учудвам защо умните деца бягат от този град!!! Дори и да отглеждат тикви поне ще вършат нещо полезно, а подобни тикви ще хейтват винаги/
      • Sa
        Sara
        9 -1
        19:52, 15 сеп 2017
        Правилно, младите ще ни научат и да сеем и да се грижим за храната си, защото ние вече не знаем откъде идва хлябът и няма на какво да ги научим освен на словоблудство.
      • Не
        Незапознат
        5 0
        20:29, 15 сеп 2017
        Умните и не само деца бягат от града и държавата защото каквото и полезно който и да направи не го прави както трябва.Включително саденето на тикви или нещо друго.Ако по някакъв начин този фактор се избегне се появяват други които са абсурдни и противоречиви и винаги докарват идеята и начинанието до крах.Дано ръководството на ПМГ не се сблъска с административно бюрократични проблеми за каквото и да реши да използва този имот.
      • Jo
        John
        3 0
        14:07, 16 сеп 2017
        затова ли са влезли в елитното училище, да сеят тикви, агрономи ли са искали да стават или нещо друго?!
      • Сл
        Сляп и глух свидетел
        1 -1
        14:29, 16 сеп 2017
        Яваш бре, Жоне!
        Туй трябва да излезе след година, когато ненадейно някой се "сети", че опитното поле на туй МГ е станало с "отпаднала необходимост" и леко парцелирано да мине в ръцете на който трябва.
    • 2
      ЯС
      Я стига
      15 -4
      16:55, 15 сеп 2017
      Областния дал!!???!! Я по-кротко в напъните и хвалебствията. Държавата дава, той само се кипри и срича тъпо.
    • 3
      За
      Запознат
      5 -3
      17:59, 15 сеп 2017
      Еко-класна стая се прави вече в двора на ЕГ - Димитровград съвместно благоустрояването на двора по програмата ОПРР.
      • Em
        Ema
        4 -5
        21:10, 15 сеп 2017
        Ей, димитровградчани няма как пак да не си се похвалят! Те само това правят! Хвалби и големи приказки! Въздух под налягане! И спрете да се мерите с Хасково-много сте малки и винаги ще си останете такива!
    • 4
      Ан
      андрешко
      9 -3
      18:17, 15 сеп 2017
      Я пишете па разбираемо какво е това еко стая яде ли се пие ли се Много хора не са в час все пак обяснете Но ако е опокно поле то си е чиста българско понятие Стига с този евроатлентически патос намираме се все пак в България Опитно поле --математиците ще се занимават с дини краставици патладжани Дечев какмислиш че това ще стане На времето имоше израз --К--- хваща работа не хваща Как ще накараш тези пръдли и пръдлювци да хванат мотика и лопата като в семействата ги ГЛЕЗЯТ
    • 5
      Ке
      Кенанския Маймун
      0 -1
      06:44, 16 сеп 2017
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    Последни новини