От х:

Днес в x:

Чернобил: Инцидент или един от най-големите и разрушителни саботажи в човешката история

През 1986 г. светът беше разтърсен от ужасяващата авария в атомната електроцентрала в Чернобил, довела до изолиране на огромна зона около обекта. В резултат електроцентралата е недостъпна за широката публика. Видеографът Филип Гросман е сред малцината, на които е позволен неограничен достъп без придружители до Чернобил и 1600-те км изолирана зона наоколо му. Заснемайки близо 60 часа невиждани до момента кадри по време на изследването си, Гросман разкрива причините и последствията от събитието, променило света, и се опитва да отговори на въпроса дали аварията е инцидент, или е един от най-големите и разрушителни саботажи в човешката история.

Изоставени: Чернобил
От понеделник, 9 октомври, в 19: 30/22: 00 ч. по DISCOVERY SCIENCE

През октомври стартиват и още интересни поредици по DISCOVERY SCIENCE

Ивъл знае! В името на науката
От четвъртък, 19 октомври, в 22: 00 ч.

Невероятната документална поредица с водещ Ивъл Джаред Хаселхоф го следва в търсенето на истината за значимите (и не чак толкова значимите) митове и феномени на ежедневния живот. Всеки епизод се състои от седем категории, сред които зрелищни експерименти, проверка на фактите и историите зад изненадващи видеоклипове от интернет, среща с изключителни личности от целия свят и тестове на предмети, обявени за неразрушими. Джаред не иска просто да разкрие истината, той подлага тялото си на изпитания и експерименти – всичко в името на науката.

Месец на създателите
От понеделник, 2 октомври, в 21: 10 ч. по DISCOVERY SCIENCE

Вдъхновяващи поредици за невероятни иновации, изобретения и чудеса на инженерната мисъл. В „Стани богат изобретател“ големите идеи се превръщат в големи пари, когато инвеститорът Марк Портни и екипът му се заемат с продукти на „гаражни откриватели“ от прототипите до пускането им на пазара. Но могат ли изобретателите и техните творения да преминат през първия кръг на състезанието? В „Как създадохме света“ открийте как са създадени четирите изобретения, които определят облика на модерния свят – мобилните телефони, колите, самолетите и небостъргачите. Във „Възходът на машините“ разгледайте отблизо някои от механичните чудеса на съвременния свят. Поредицата показва компютърна анимация на чудовищни минни камиони, супервлакове и хеликоптери с огромна подемна сила. Повдигнете завесата на напредничавата дейност на учените с поглед в бъдещето в „Иноваторите: Да изобретиш света“. Впечатляващата документална поредица проследява последните нововъведения във възобновяемите енергийни ресурси, авиацията и космическото инженерство, и осигурява ексклузивен достъп до научноизследователски лаборатории от световна класа.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини