От х:

Днес в x:

Скандал с кандидат на крайнодясната "Алтернатива за Германия" с реален шанс за Бундестага

Националистическата партия "Алтернатива за Германия" се очаква да влезе в германския парламент след изборите на 24 септември.

Прогнозите сочат, че партията може да получи между 8 и 11 процента от гласовете. Това би означавало десетки депутати в Бундестага. Ако тези очаквания се изпълнят, в Бундестага за първи път от 60 години ще влезе партия, по-дясна от коалицията на канцлера Ангела Меркел, отбелязва AP.

Подкрепата за "Алтернатива за Германия" нарасна заради недоволството на избирателите от решението на Меркел да позволи на над 1 млн. мигранти да влязат в страната от 2015 г. насам.

"Алтернатива за Германия" иска Германия да затвори границите си за мигранти, да напусне еврозоната и да отмени санкциите срещу Русия.

38-годишната Алис Вейдел, банкер по професия, е водещ кандидат на "Алтернатива за Германия" на предстоящите избори. Тя неведнъж е заявявала, че АДХ е единствената група, която може да защити германските граници и да осигури сигурност на обществото.

"Алтернатива за Германия" се оказа в центъра на скандал след публикуването на имейл, за който се твърди, че е изпратен от Вейдел. Имейлът нарича правителството свине и обвинява за миграцията вината на Германия за Втората световна война.

Алис Вейдел, която е смятана за умерен глас на дясната популистка партия след поредица от скандали, се дистанцира от имейла. Говорителят на "Алтернатива за Германия" Кристиан Лют заяви, че имейлът е фалшив и не е писан от Вейдел.

Политическите опоненти обаче искат Алис Вейдел да се оттегли като водещ кандидат на "Алтернатива за Германия", ако имейлът е автентичен.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини