От х:

Днес в x:

Убиха българка и 6-годишния ѝ син в Германия

24-годишна българка и 6-годишният й син са били убити в германския град Детмолд в западната провинция Северен Рейн-Вестфалия.

Труповете на жертвите са били открити в понеделник вечерта, а германската полиция издирва 53-годишния съсед на българката Томас Тюнерман, който е заподозрян за двойното убийство, съобщиха "Шпигел" и "Lippische Landes-Zeitung".

Жената и момченцето са били намушкани многократно с нож. Телата им са открити в жилището на издирвания Тюнерман. Българката и детето й са се нанесли в апартамент под наем в жилищната кооперация, която се намира в централен квартал на 75-хилядния град Детмолд, преди 4 седмици.

Как и защо 24-годишната майка и 6-годищният й син са се озовали в апартамента на Томас Тюнерман все още се изяснява. Не е ясна и причината за двойното убийство.

Съседите описват българката като любезна жена, която е правила добро впечатление, съобщиха местни медии. Следствените действия, включително изземването на следи, продължават. Сформирана е комисия от 16 следователи.

От прокуратурата в Детмолд призовават всички, които имат сведения за местопребиваването на заподозрения Томас Тюнерман да се обадят в полицията, като анонимността им е гарантирана. Посочен е и телефон: 05231 60 90.

Разпространена е и снимка на издирвания, правена през 2011 г. Той е висок 172 см, носи очила, с широко лице и ниско подстригана коса.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини