От х:

Днес в x:

Ето как Асеновград ще се включи в "Да изчистим България заедно"

За дати на кампанията са определени 16 и 17 септември, събота и неделя. За целта ще бъдат осигурени 1000 чувала за смет, 1000 чифта ръкавици и извозване на събраните отпадъци до общинското депо. Желаещите да вземат участие могат да получат чували и ръкавици в стая 414 в Общината, както и да направят заявка къде ще чистят, за да се организира извозването на събраните отпадъци.

В събота за на разположение ще бъде дежурен експерт от екоотдела, който ще отговаря на телефон 0882/059 426. Община Асеновград е осигурила допълнителни девет сметосъбиращи машини, фадрома и самосвал. Служители от всички нейни дирекции ще почистват детски площадки и прилежащите им пространства.

Сметоизвозването на събрания боклук от "Да изчистим България заедно" ще продължи до понеделник, 18 септември. Сметта, събрана в деня на кампанията, ще бъде освободена от държавни такси, подчертават от местната управа.

Повече информация може да бъде получена на тел. 0331/2 02 70.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    As
    Asenovgradchanche
    0 0
    08:35, 15 сеп 2017
    План за включване на общинската администрация в „Да изчистим Асеновград за един ден”.
    Близо 200 служители ще чистят асеновградските обществени пространства и ще подобряват средата на зоните за отдих и развлечение .
    Първата им спирка ще бъде каменната чешмичка до моста, чийто пусков срок беше май 2016, обявен пресконференцно, че до десетина дни ще бликне от нея вода. След това ще пуснат втората и третата чешмичка до паметника на цар Иван Асен. Ще последва почистване на забележителния атракцион „Мечо Пух”, създаден по идея на…..естествено знаете на кого.
    Ще бъде полята обилно „паисиевата горичка”, все пак реката е на 10 метра и вода бол. Група, въоръжена с ножици и секатори ще изреже клоните около главите на скулптурите на моста. А по смели общински служители ще влязат в подмостовото пространство откъм пазара, за да запретнат ръкави и ликвидират сметището.
    Служителите ще се насочат през автогара по посока Била и ще забележат, че няма нито едно кошче за отпадъци чак до гарата. В района на бившето Пени ще изтръгнат отдавна изсъхналите кипариси, ще изправят знака, на който разрешаваха години циганинът да връзва каруцата с коня, докато не го събори. Сега коневръза е на друг пътен знак. Вероятно отделът Екология ще обиколи магазин Юск, за да констатира завидното пространство и среда. А отговорен контролен служител или общински екип ще премине пешеходната пътека срещу Била и ще почисти купчината пръст стояща от април 2016 след поставяне на указателна табела.
    Следва градинката на гарата. Ще окосят девствената ливада, ще погледнат в историческата сградичка там, ще поорежат израстъците от липи. Защото не можаха по административен път да накарат този, който е редно да се грижи за нея. След това ще надникнат зад струпаните ж.п. релси, просто само за информация.
    Ще обърнат внимание също така на огромния ръждясващ билборд от време незнайно. А на местостоянката, която определиха за пловдивска спирка ще се насладят начело с отговорния заместник –кмет на зоната с палео-автомобили, подвижен нафтопунк и прочие асеновградски приветливости. Чудесна спирка за хора и автомобили.
    Следва градинката на Цар Освободител. Там ще пускат водичка от чешмичката-паметник. А може би ще се опитат да посъберат камъните откъм улицата. Там все още родителите чакат обещаното благоустройство.
    Следват още значими места из асеновградската „градска”.
    А може би служителите освен всичко това ще носят в себе си кочан с предписания и кочан с актове?
    Или просто мечтаем?

Още новини

Последни новини