Комплекс Райски кът

Валяк мина върху хиляди парфюми менте при акция на Митницата

Валяк натроши на малки стъкълца десетки шишета парфюми менте тази сутрин в складовата база на Агенция Митници в Свиленград.

Под контрола на митническите власти на парцали станаха и имитации на световни марки чанти, дрехи, и чехли. Те бяха нарязани с машина.

Стоките са задържани на ГКПП Капитан Андреево при опити за пренасянето им без да бъдат описани в митническите книжа или при съмнение от властите, че са фалшификати. Те са били предназначени, както за българските пазари, така и за обекти в Западна Европа.

За разлика от заловените в нарушения изделия от благороден метал, или автомобилите, като средство за извършването на престъпление при опитите за нелегален внос на акцизни или други стоки, които се изземват в полза на държавата и после се разпродават на търгове, дрехите, парфюмите, цигарите и тютюневите изделия, задължително се унищожават.

Днес тежката машина мина върху 6032 флакона парфюма, имитации на 15 световноизвестни марки. Под ножа минаха 3659 дрехи, които в по-голямата си част носеха логото на известни спортни марки.

Унищожени са още 400 козметични продукта, 258 дамски чанти и 214 чехли с логото на хитови брандове.

Заличаването става за сметка на правопритежателя на марката, който е уведомен от Митническите власти за имитациите и, който в последствие е дал становище, че действително става въпрос за опит за фалшифициране на съответния негов бранд.

През изминалите осем месеца на тази година при съмнение, че става въпрос за фалшифициране на марки, са задържани при ГКПП Капитан Андреево 267 300 артикула при 265 случая те да бъдат внесени на българска територия, уточниха на Haskovo.net от Митницата.

Haskovo.net


13 Коментара

Хороскоп за 25.06.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини