От х:

Днес в x:

Събират дарения в 340 кутии в училища и градини вместо цветя

    Всички директори на училища и детски градини в община Хасково заявиха участие в инициативата „Подари надежда вместо цвете за ...“, съобщиха от администрацията.

    Даренията ще се събират в над 340 кутии, разположени в училищата по решение на ръководствата им. Най-много кутии ще има в ОУ „Иван Рилски - 41. Почти всички училища са обявили на сайтовете си участието в кампанията, на места са уведомили и родителите на първите родителски срещи. Някои от учебните заведения популяризират акцията и в профилите си в социалните мрежи.

    Ръководствата на училищата могат да решат да внесат сами събраните суми по сметките на четирите деца, за които се организира акцията или да донесат събраните пари в община Хасково, чиито служители ще ги внесат по сметките.

    Детските градини също са заявили желание за участие в кампанията. Акцията се организира по инициатива на хасковски майки. Според тях е по-добре средствата отделени за цветя на учителите да бъдат използвани за спасяването на живота на децата от колкото за цветя, които ще увехнат след няколко дни.

    Събраните средства ще бъдат дарени за:

    Иванина Иванова - 3 години

    Диагнозата й е тумор в мозъка, оперирана е успешно, но терапията продължава

    Иван Демирев Иванов
    Банка: ЦКБ
    IBAN: BG14CECB979040C1845200
    BIC: CECBBGSF

    Кристиян Милчев - 4 години

    Страда от прогресивна мускулна дистрофия тип Дюшен. За лечението му в Турция са необходими 32 000 долара.

    BIC UNCRBGSF
    IBAN BG65UNCR70001522974851
    Титуляр: Кристиян Милчев

    Дани - 11 години

    Страда от прогресивна мускулна дистрофия тип Дюшен. Нуждае се от средства за лечение в клиника в Турция

    Милена Димитрова Бялкова-Иванова

    ЦКБ АД Клон Хасково 

    IBAN: BG59 CECB 9790 40D4 7095 00 

    BIC: CECBBGSF

    Николета Корондилева - 17 години

    Диагнозата й е Сарком на Юинг. Претърпяла е множество операции, но терапията продължава.

    Росица Вълкова Ленкова

    Пощенска банка

    BG66BPBI 7926 106 4334 801

    BIC: BPBIBGSF

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ра
      Райчо Райчев
      59 -6
      16:25, 12 сеп 2017
      Това е най смисленото нещо от доста години в този град,с радост ще подкрепя децата.
    • 2
      Ha
      haha
      14 0
      11:02, 13 сеп 2017
      този ънлайк горе, сигурно е от някой цветар/ка :)
    • 3
      Ед
      една майка
      4 -1
      15:10, 14 сеп 2017
      Да мили госпожи утре и двете ми деца няма да са с букети в ръцете ,защото това е най доброто решение да се помогне на тези дечица нека утре детските ръчички не носят букети а стискат паричките от тях и след влизане в училище бъдат пуснати в кутията за помощ на тези дечица моят призив е майки моля поставте се на мястото на тези майчици които искат и техните деца да достигнат визраста която да тръгнат на училище а други да го завършат здрави моля вместо цветя дарете парите на тези мили душици и господ бъде милостив да им помага !
    • 4
      Ка
      кауза
      1 -2
      20:16, 14 сеп 2017
      Утре всички дечица , които пуснат в кутиите средства за каузата ще са много по-щастливи от тези , които ще носят букети .Щастливи ще са и учителите , които възпитават доброта и състрадателност у децата ни.
      Днес из града щъкаха и родители с букети , явно предвидени за утрешния ден....Да-те може би ще дадат и пари на децата си да пуснат в кутиите , но помислете-не раздвоявате ли така децата си и как ще се почувстват те с букетите си , които също можеха да са средства за нуждаещите се дечица.....?!?
    • 5
      Ми
      Милена
      1 -1
      14:30, 15 сеп 2017
      Разбира се, че всяка благотворителност е добре дошла. Но тази кауза да се избира вместо цвете е прекалено крайна. По този начин се упорочава празника на децата и на учителите. Защо не се избере от друго нещо да се ''спести ', например вместо да са пълни кафетата и заведенията с ученици, парите които ще оставят там, да се дадат за благотворителнст. Ами изцяло се развали празника на първолаците,за които е чест да поднесат букет на първата си учителка.Може би ще има и много такива съграждани, които под предлог, че се събират пари няма да купят нито цвете, нищо ще оставят пари. И в крайна сметка, който си прави добро не му е нужна такава показност или да избира между цвете или парите.И знайте нещо много важно цветето носи само радост и уважение, другото си го измислят хората.
    Последни новини