От х:

Днес в x:

Хасковлии чистят боклука от града в събота

    Община Хасково ще се включи в инициативата „Да изчистим България заедно“, която ще се проведе на 16 септември, съобщиха от кметството. По време на кампанията ще се чистят няколко терена: горичката до бившия ДАП край бул. „Освобождение“, старото пловдивско шосе – в района на боровата гора и покрай шосето до картинг пистата, лесопарк "Кенана" – района на пътя Дивото Козле – Ханче Клокотница, парк "Ямача", замърсени с отпадъци терени и покрайнините на града и селата.

    За участниците в инициативата са осигурени чували и ръкавици. Консумативите ще се раздават в събота от 8 до 10 часа пред община Хасково.

    Пълните с отпадъци чували трябва да се поставят в близост до съдовете за битова смет. Събраните отпадъци от покрайнините на града и местата, където няма контейнери, чувалите да се поставят в край пътя, за да бъдат своевременно вдигнати, предупредиха от общинска администрация.

    Събраните отпадъци ще се извозят до Регионалния център за третиране на неопасни отпадъци в село Гарваново.

    Отговорни лица за кампанията са инж. Росица Павлова и Любомир Георгиев от отдел „Екология“ в общината.

    Служителите на община Хасково също ще участват в инициативата. Вече е направено разпределение на отделните дирекции по районите, определени за почистване.

    Кампанията за почистване е подкрепена и от други организации и ведомства. Областна администрация съвместно с Младежкия областен съвет за иновации на 16 септември, ще изчистят, ще обновят и освежат спортната площадка на ОУ “Любен Каравелов“ в Хасково. Занемареното спортно игрище се ползва от децата от близкия квартал, но в това състояние крие опасности за тях. Училището няма възможност да го поддържа, затова областният управител Станислав Дечев и участниците в Младежкия областен съвет за иновации решиха да направят един подарък към всички деца и младежи на Хасково. В събота заедно те ще възстановят маркировката на игрищата за футбол, волейбол, баскетбол и други спортове. Целта им е да оставят на децата от квартала едно напълно обновено и подходящо за спорт и почивка място.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Хасковлии да започнат с чистене на боклука от всички етажи на общината - без изключение. Като тръгнат със замах от кабинета на кмета, директори, началници и всякакви некадърни служители и т.н. надолу по стълбите и да ги няма от общината. Тогава ще признаем акцията за успешна
    • 2
      Ка
      Капка по капка - вир
      9 -2
      18:12, 12 сеп 2017
      Съботник, под ръководството на общината и Партията? Разбирам загрижеността на по-горният коментиращ!
    • 3
      Ма
      мастикаджия
      11 -4
      19:33, 12 сеп 2017
      Тогава ли ще изхвърлим и Делян Добрев?Идва а а а а а м !
      • Ас
        ася
        1 -1
        11:43, 13 сеп 2017
        Пий си мастичката и си стой на местенцето.......
    • 4
      Зн
      Знаем
      1 0
      11:55, 13 сеп 2017
      Наѝ-големия боклук за иьхвътляне е човешкият редурс на гроб.Съмнявам се, че ще ми стигнат торбите които са ни отпуснали . Като почна от депутатите, депутатката, подкупните попове и дтугите змакни лизачи на боковата тиква. Ех, че ще засияе от чистота тази наша България!
    • 5
      Чо
      Чобанина
      2 -1
      13:37, 13 сеп 2017
      Това ми прилича на едновремешните ленински съботници. БТВ си прави поредната пиар акция с участието на общината, на която й е ЗАДЪЛЖЕНИЕ да поддържа града чист !!! Прави ми впечатление, че няма контролни органи по парковете, където разни орки люпят семки и си хвърлят боклуците, при условие, че на метър от тях има кош за боклук. Та нека да има пазачи, които да глобяват за замърсяване, българинът се учи, само когато му бръкнат в джоба. Айде приятно ви чистене в събота :)))

    Още новини

    Последни новини