От х:

Днес в x:

Сингъл от покойния Джордж Майкъл (видео)

Ремастерираната версия на "Fantasy" е с участието на Найл Роджърс.

"Listen Without Prejudice Vol 1." е вторият солов албум на Джордж Майкъл. Песните в албума са аранжирани, продуцирани и почти изцяло написани от самия него. Албумът утвърждава Джордж Майкъл като един водещите артисти на световната сцена - не само като изпълнител, но и като творец.

Зашеметяващият успех на първия самостоятелен албум на Джордж - Faith - го изстрелва на върха на класациите, носи му огромна слава и го нарежда сред малцината артисти с мултимилионни продажби по целия свят.

Джордж Майкъл решава да следва творческите си инстинки по отношение на музиката, която създава. Негова фотография няма да присъства на обложката за предстоящия албум "Listen Without Prejudice Vol. 1" и самият той няма да участва физически в рекламната кампания за албума (с изключение на няколко селектирани интервюта). Вместо това, Джордж Майкъл предоставя на музикалната компания видеоклип, режисиран от Дейвид Финчър. Това е видеото към сингъла "Freedom! "90", в което участват пет от най-популярните красавици в света с липсинк изпълнение на мястото на Джордж.

Всичко това води до разногласия между Джордж Майкъл и Sony Music и последвалото недоволство на твореца от кампанията стига до съдебно дело срещу лейбъла.

Албумът става мултиплатинен бест-селър, номер едно в класацията на Великобритания, задминава продажбите на Faith и достига 4 пъти платинен статус. Звученето на песните в "Listen Without Prejudice Vol 1" преобръщат до голяма степен представите в поп музиката към момента и за всички става ясно, че един световен артист руши стереотипите, за да тръгне по собствен път.

Джордж Майкъл е блокиран като артист за близо две години. През това време той взима съзнателното решение да канализира цялата си енергия и усилия в оспорването на условията на стандартния звукозаписен договор в подкрепа на всички артисти. Джордж Майкъл губи делото срещу Sony Music, но печели личната си и артистична свобода, за която копнее.

Двадесет и шест години по-късно, Джордж Майкъл и Sony Music отдавна са се помирили.

"Listen Without Prejudice Vol 1." остава забележително, неподвластно на годините и тенденциите произведение: от емоционалната протестна песен "Praying For Time and Mother"s Pride" до лиричната "Cowboys & Angels" през автобиографичната "Freedom! "90". Това е музиката, в която Джордж Майкъл е напълно отдаден.

На 20 октомври ще излезе албумът "Listen Without Prejudice Vol.1 / MTV Unplugged". За първи път като част от Deluxe версията и двойното 2CD издание на юбилейния албум, ще бъде включена и ремастерирана версия на незабравимия акустичен концерт на Джордж Майкъл за сериите MTV Unplugged от 1996 година с 10 от най-големите хитове на Джордж Майкъл от периодите на Wham!, Faith, Listen Without Prejudice Vol.1 (Freedom "90), представени по един изключително интимен и емоционален начин.

Оригиналният албум "Listen Without Prejudice Vol 1" ще бъде преиздаден на винилова плоча и в дигитален формат.

В подкрепа на предстоящото юбилейно издание "Listen Without Prejudice Vol.1 / MTV Unplugged", Channel 4, BBC Worldwide и Sony Music представят "Freedom: George Michael (w/t)", един неочакван и вълнуващ нов филм с гласа на самия Джордж Майкъл.

Във филма участват още Стиви Уондър, Елтън Джон, Марк Ронсън, Мери Джей Блайдж, Тони Бенет, Лиъм

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини