От х:

Днес в x:

Спипаха контрабандни златни бижута и 22-каратова монета

Контрабандни златни бижута и монета с висока златна проба от 22 карата са иззети в полза на държавата, след като турци се опитаха да ги пренесат нелегално през българската граница. Недекларираната стока е разкрита на  граничния пункт "Капитан Андреево". За проверка е отклонен автомобил въпреки, че пътниците от Mercedes benz-а-съпрузи и трите им деца, за които крайната дестинация била Франция, заявили пред митническите власти, че не носят стоки за деклариране.

При щателната проверка митническите инспектори намират в куфара с дрехи на съпругата найлонови пакетчета с изделия от жълт метал: 13 гривни, 2 синджира, 1 чифт обеци и 1 монета. Направената експертиза от вещо лице е установила, че бижутата са с общо тегло 406.80 грама от 14, 18 и 22 каратово злато, на стойност 24 333 лева. В куфара на мъжа са открити 7 кг нарязан тютюн за пушене и 25 кутии цигари без акцизен бандерол. 
Бижутата и акцизните стоки са задържани. Ювелирните изделия подлежат на отнемане в полза на държавата, а акцизните стоки - на унищожаване
На нарушителите са съставени актове по Валутния закон и по Закона за митниците. 

 Гьяндэдлхеш

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини