От х:

Днес в x:

Върнаха в училище 3 отпаднали от образованието деца, издирват още 120

Три  деца, отпаднали от образователната система, са върнати в училище само за ден при акцията на екипите от  специалисти от различни сфери,  съобщи началникът на Регионалното управление на образованието в Хасково Красимира Джисова.

В издирването на деца, което започна от 1-ви септември, първоначално се включиха 14 екипа. Те стартираха издирване на отпаднали поради една или друга причина ученици. 3-те деца още четвъртък са записани отново в системата на образованието, което е реално постижение от дейността на екипите, заяви още Джисова.

В Хасковска област са сформирани общо 44 груп. Те ще търсят семейства в Хасковска област с деца от 5 до 18 г., които са отпаднали от образователната система. Целта им е да посредничат за връщането им обратно в клас или в задължителната предучилищна група, както и да бъдат задържани в училищните класни стаи.

По данни на РУО през миналата учебна година са отпаднали общо 123 деца в областта. Обходите и издирванията ще продължават през цялата предстояща учебна година и периодично ще се дават отчети за постигнатите резултати от дейността на екипите. Механизмът по съвместна дейно между институциите за обхват и задържане на учениците е по решение на Министерския съвет.

Междувременно Красимира Джисова заяви, че в няколко училища текат ремонти, но те нямат да възпрепятстват учебния процес. Дейности се извършват в димитровградските средищни училища „Васил Левски“ и „Любен Каравелов”, в ОУ “Пенчо Славейков”, ПМГ “Иван Вазов“, Езикова гимназия “Д-р Иван Богоров” и свиленградското НУ “Христо Попмарков”. Ремонтите няма да попречат на учебния процес. 

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    12
    123
    11 -4
    12:07, 9 сеп 2017
    Тия три маймунчета са за зоопарка.Не зя училище
  • 2
    Сн
    снимката не илюстрира
    6 -2
    13:10, 9 сеп 2017
    Колко от тях са бременни?
  • 3
    12
    123
    12 0
    13:12, 9 сеп 2017
    Цели 3 деца са върнати в училище?! Каква победа?! А останалите...
  • 4
    Ne
    Neval
    15 0
    14:43, 9 сеп 2017
    Явно бройката ученици все още има финансово значение! Иначе не мога да си обясня този страх страх, който тресе директорки и учителки от загубата на бройки и то какви! И ентусиазма да се издирват! Но това е крайно погрешно!
  • 5
    Си
    Сиси_1504958112
    12 0
    14:55, 9 сеп 2017
    Визирайки конкретната статия, си задавам въпроса дали допущащите правописни грешки журналисти би трябвало да бъдат върнати в клас?
  • 6
    Ми
    Мина
    14 0
    18:03, 9 сеп 2017
    Дано някой се сети да проследи от всички издирени и върнати в клас деца , колко ще изкласят.Тогава ще стане ясно дали това военно занятие по издирването е успешно или е за отбиване на номера.
  • 7
    Mi
    mim
    12 0
    18:12, 9 сеп 2017
    Щом Бате Бойко е наредил! Ама нали се сещате, че връщането на манговците в училище е временно и съвсем не означава, че ще се ограмотят. Та те дори не говорят български език. Ама нали от делегираните бюджети зависят заплатите на учителите и те им пишат тройки и ги бутат ... Поредната БГ безмислица. Има начин това да се случи,но нашите политици не искат и само ни залъгват
  • 8
    Аа
    аа
    4 0
    18:21, 9 сеп 2017
    Политик е синоним на ку- рва , педер- аст , мас -тия , капу- т , май -копродавец , . Където видите политик му раз- мажете кратуната. Независимо от коя партия е.
  • 9
    Aj
    Ajax
    7 -1
    22:39, 9 сеп 2017
    Абе защо се харчат пари за циганите пак?Нали щяхте да им намаляте социалите?Писна ми да храня с моите данъци паразити!Ей,ПАТРИОТИ на другите избори кой ще гласува за вас?Занимавате се с глупости а не изпълнявате обещаното да се справите с тази гнусна паплач,която вече е заплаха за БЪЛГАРИТЕ!!!
Последни новини