От х:

Днес в x:

Президент и премиер поздравяват Хасково за празника

Изображение 1 от 5

    Поздравителни адреси от президента Румен Радев и от премиера Бойко Борисов за празника на Хасково са получени в общината, съобщиха по време на тържеството днес в театъра. Евродепутатката Ева Майдел пък изпрати видеообръщение, в което поздравява хасковлии с празника на града. Приветствия отправиха и представителите на различните делегации от чужбина, които гостуват в Хасково.

    Приветствия от сцената на театъра отправиха представителят на град Шатура Сергей Александрович Щабкин, на германската делегация Норберт Аксник, кметът на френския град Шатийон Мишел Петроа, Одет Фалия от Португалия, Валерия Делизе от Италия.

    Преди това присъстващите в залата бяха поздравени за празника на града от кмета Добри Беливанов, който накратко отчете свършеното от миналия 8 септември до днес. Той пожела на тази дата следващата година да се поздравим с още придобивки.

    Депутатът Делян Добрев също излезе на сцената да поздрави Хасково за празника. 100 блока санирани до края на година и още 150 следваща, ако правителството отпусне пари за продължение на програмата за енергийна ефективност, отчете той. Две училища са изцяло ремонтирани, както и четири детски градини с по две сгради. Градът видимо се променя, допълни депутатът.

    Поздрави към гражданите на Хасково отправи и областният управител Станислав Дечев, който се появи на сцената с тениска “Обичам Хасково” под сакото.

    Церемонията по връчване на отличието “почетен гражданин на Хасково” на отец Антоний Енев и на композитора Георги Андреев бяха вълнуващи. Отличията им бяха връчени от председателя на Общинския съвет Таня Захариева и от кмета Добри Беливанов. Словото си отец Антоний прочете с насълзени очи, а Георги Андреев трудно намираше думите си от вълнение. Накрая завърши: “Използвам слручая да ви поканя на концерта утре вечер. Тогава ще бъда по-красноречив”.

    На церемонията поради професионални ангажименти не се появи третият обявен за почетен гражданин тази година – Станимир Стоилов.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ма
      Мале
      27 -7
      15:19, 8 сеп 2017
      Наистина ли Беливанов е вдигнал палец на отеца?!?Тия хора наистина нямат никаква представа как трябва да се държат на определени места и с определени хора...То бива,бива профанизиране,ама чак пък толкова...
      • Фо
        фотограф
        15 -10
        17:44, 8 сеп 2017
        Да бе вдигнал палец.просто гака изглежда от тази страна
        И на тази вълнуваща церемония намирате за какво да се заяждате.
        Поклон и почитания към почетните граждани тази година отец антонии и Георги Андреев-достойни хора! Истински Хасковлии! Хайде да не припомням кои са предишни почетни граждани и заради тях това звание се беше изтъркало и обезцелло разни хаджийки , англичанки и не знамоще кой си..а това са едни хора които безспорно заслужават тази чест!
    • 2
      Бо
      Боже Боже!!!
      27 -9
      15:46, 8 сеп 2017
      Много грозен жест от страна на кмета - веднъж заради тежестта на церемонията и веднъж заради свещеника отсреща. Голям срам с този кмет, пълна неадекватност. С Гришо пък се прегръща и в същото време говори по телефона. Хайде моля ви се, аман от първенющина и неадекватност.
    • 3
      Аа
      аа
      3 -10
      21:04, 8 сеп 2017
      А попа знае ли втората божия заповед. ЗА КЪВ ЧЕП М... Виж коментара
    • 4
      22
      221584
      2 -7
      04:16, 9 сеп 2017
      Стига вече, де! Абе, вие критикарите, май сте на з... Виж коментара
    Последни новини