От х:

Днес в x:

Отказаха помощ за отопление на 138 лица в община Димитровград

До 31 октомври 2017г. в Социално подпомагане - Димитровград приемат молби за помощи да отопление, напомниха от там. 673 са подадените до момента заявления за такъв вид помощ, предоставяна от държавата, отказ са получили 138 молби.

Право на сума в размер на 365 лв. за новия отоплителен сезон имат лица и семейства, чийто средномесецен доход за последната половин година е по-нисък или равен на диференцирания минимален доход за отопление. Новост тази година е , че изплащането ще става наведнъж, а не на два транша както досега.

Освен това, желаещите да вземат помощ за отопление трябва да имат само едно обитавано жилище, да не са регистрирани като еднолични търговци или собственици на капитал в търговско дружество.

Други условия са липсата на движима и недвижима собственост, прехвърляне на собственост и др. Освен молба-декларация, кандидатстващите трябва да попадат и документи за доходите през последните шест месеца, както и такива, доказващи здравословното им състояние. Приемането на молби започна в началото на месец юли.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини