От х:

Днес в x:

Ислямизацията на циганите върви по оста Пазарджик - Пловдив - Асеновград. Преглед на печата

"24 часа"

Ислямизацията на циганите върви по оста Пазарджик - Пловдив - Асеновград

Емисари проповядват в гетата радикален ислям, който няма нищо общо с традиционния в областите Разград, Шумен, Кърджали, Търговище и Смолян. Освен тази ос, която минава по Тракийската долина, има опити и за ислямизиране на ромите в Северозападна България, където традиционният ислям е по-слабо застъпен, научи "24 часа".

Ислямизацията на циганите в България като заплаха за териториалната цялост е тенденция, а не реалност.

Както "24 часа" съобщи в понеделник, този факт е отбелязан в доклад на Държавната агенция "Разузнаване" за първото полугодие на 2017 г. Освен обръщането на гетата към мюсюлманството от ДАР следят и процеса с покупката на имоти от руснаци по Черноморието.

Строеж на джамии, откриване на религиозни центрове и промяна в навиците на циганите показват къде са проблемните точки. Бедността е сред основните предпоставки за приемането на исляма в гетата, където населението се увеличава постоянно обратно на общата тенденция на демографски срив у нас. Освен това изследване на "Алфа Рисърч" от март ясно показва, че най-бедните от гетата са силно религиозни. Тенденцията е все повече от младите роми да приемат исляма, а Турция оказва най-голямо влияние върху тях.

"Стандарт"

Обвиниха Лазар Влайков и го тикнаха зад решетките

Окръжна прокуратура - Пазарджик повдигна обвинение и задържа за 72 часа Лазар Влайков.

Той е обвинен, за това че на 31 август/1 септември 2017 г. в ресторант "Градина" не е взел необходимите мерки за сигурност и от това е последвало причиняване на смъртта на Н.Т.

С оглед тежестта на обвинението и опасността Влайков да се укрие или да извърши друго престъпление същият е задържан, а утре - 8 септември 2017 г., ОП - Пазарджик ще внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

"Монитор"

Гените ни на боклука, ако не си доплатим

Гените ни отиват на боклука. Това става след изтичане на договорите за съхранение на еякулата, яйцеклетките, зиготите и гаметите между пациентите и клиниките по асистирана репродукция, ако не се плати нова такса за продължаване на срока на замразяването. При подписване на договора двойките избират дали след изтичането му биологичният материал да се дари, унищожи или да бъде предоставен за научни цели.

"Сега"

Политическите договорки за новия ВСС лъснаха в парламента

Изслушването на кандидатите за членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) от квотата на Народното събрание, което се проведе в парламентарната правна комисия, беше претупано за нула време в четвъртък и приключи фарсово без никакви съществени въпроси към кандидатите.Това подхрани съмненията, че политическите сили вече са се договорили кого да пратят във ВСС - трайна практика на парламента през последното десетилетие.

"Дума"

Италия плаши туристите с опасна вода у нас

Да не се пие вода от чешмата в някои райони на България, да се избягва консумацията на лед в напитките, а плодовете и зеленчуците да се измиват внимателно. Това са част от препоръките, които италианското Министерство на външните работи дава чрез сайта си на пътуващите в България. Предупреждава се още за опасност от ухапвания от комари, а препратка на сайта обяснява за смъртоносни болести като денге, зика и малария. Не се препоръчва пътуването с луксозни автомобили през нощта извън населени места, особено ако колите са с чужди номера. Плащането с карти да става само в големите хотели и търговски центрове, съветват още от външното министерство на Италия.

"Капитал дейли"

Георги Гатев стигна до съда с жалба заради отнетия му допуск до секретна информация

Зам. председателят на Националното бюро за контрол върху СРС Георги Гатев, чийто допуск до класифицирана информация бе отнет през лятото, прати жалба до Върховния административен съд (ВАС), в която твърди, че решението е взето при тежки нарушения както на процедурата, така и на законовите основания и се основава на неясни факти, които освен това не сочат каквото и да е нарушение. Нещо повече - решението не е в съответствие с целта на закона.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини