От х:

Днес в x:

Над 300 деца от Хасково участваха в Балканския рекорд за месене на хляб

341-о деца от Хасково са месили хляб в инициативата за поставяне на Балкански рекорд, съобщи организаторът от Националния тръст за съхранение на културно-историческото наследство България Ангел Ангелов. Той и неговите колеги показаха вчера на пл. „Общински“ на малки и големи технологията за приготвяне на безквасен хляб и видовете зърно и брашно. Десетки малки ръчички замесиха с пепелива вода и каменна сол хляб, както се е правил навремето насъщния и научиха за него, че може да се използва 10 години.

Заради огромния интерес децата са месили в три пълни серии имало е и четири допълнителни. „Не върнахме и бабите и майките. Благодарим за подкрепата и участието в Приказката за Вечния хляб. Очаквайте ни скоро с новата приказка за Трите качамака.“, коментира с поздрав към Хасково във Фейсбук профила си Ангел Ангелов.

Освен хасковските деца в опита за поставянето на Балканския рекорд за най-много деца, месещи хляб, преди това се включиха и децата и младежите от Казанлък, а само преди дни в рамките на надсвирването "Златна Българска Гайда" в Копривщица и местните деца замесиха хляб.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини