28 °C

Бившият кмет Георги Иванов отнесе глоба за ремонта на стадион „Хасково“

Бившият кмет на Хасково Георги Иванов отнесе глоба в размер на 500 лева заради ремонта на стадион „Хасково“. Санкцията е наложена от директора на Агенция за държавна финансова инспекция. Бившият градоначалник обаче я жали пред Районния съд в Хасково с мотив, че е незаконосъобразна и необоснована.

Санкцията е заради нарушения на Закона за счетоводството. Общината Хасково и софийската фирма „Мегадом“ ООД сключили договор за доставка на оградни пана и колове.на стойност 19 008.00 лв. и договор от 4 май 2014 г. за доставка на седалки за стадион 23969.18 лв. Плащанията по тези договори били осчетоводени като разходи за текущи ремонти в размер на 42 977.18 лв., а в отчета за касово изпълнение за 2014 г. горната сума била посочена в параграф 10-30 „Разходи за текущ ремонт“.

Въпреки, че били закупени материали - седалки и оградни пана и колове на обща стойност 42 977.18 лв., не била увеличена стойността на стадион „Хасково“, за който са предназначени извършените доставки. С оглед на тези констатации и след като преценила, че именно жалбоподателят Иванов в качеството му на кмет е отговорен за съдържанието на съставения на 31 декември 2014 г. финансов отчет, който не представя вярно и честно имущественото и финансовото състояние на общината, пише в решението на съда.

В решението си съдът не е отменил глобата, но я е намалил от 500 лева на 200 с мотив, че това е първо нарушение. Решението може да бъде обжалвано пред Административния съд в Хасково.

Haskovo.net


25 Коментара

Видеа по темата

Хороскоп за 21.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини