От х:

Днес в x:

247 първокласници от община Димитровград получават по 250 лв. от държавата

253 молби за получаване на еднократна помощ за първокласници са приели в Социално подпомагане - Димитровград за две месеца. От началото на юли започна прием на заявления за помощта, която държавата отпуска за бъдещите ученици. И тази година тя е в размер на 250 лв. Към момента от нея ще се възползват 247 деца, а одобрените молби са 245.

5 са молбите, на които е направен отказ, уточняват от Социално подпомагане. Други 3 заявления са в процес на обработка. Освен молбата, родителите трябва да представят удостоверение, че детето е записано в първи клас, акт за раждане и лична карта на родителя.

Право на подпомагане тази година имат семейства на първокласници, чиито среден доход за година назад трябва да не надхвърля 400 лв. За това се представя и удостоверение за брутните месечни доходи на семейството.Молбите за помощ за първокласници ще се приемат до 15 октомври

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    От
    от Д-град
    4 0
    15:03, 7 сеп 2017
    А за останалите първокласници,които няма да получат тази помощ,защото родителите им взимат ""МНОГО ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ""?Те не са деца,те нямат нужди.Пълна дискриминация !И после искат раждаемост и децата ни да останат в тази държава.Е няма как да стане докато господата крадливи политици не променят нещо занапред!!
    • Ti
      TITI
      2 -3
      18:47, 7 сеп 2017
      За да изпълниш със смисъл и любов живота си като дариш друг живот ти трябва някоя държава да ти 200-300 лева за първолак ли?
      Стига глупости, само егоисти които мислят, че все някой им е длъжен с нещо и трябва да се грижи за тях, а те са здрави и прави хора, само те могат да приказват безумия като това. Ако от теб не става човек и не можеш да създадеш и да се погрижиш за такъв държавата и политиците няма да ти помогнат!
  • 2
    До
    До TITI
    1 0
    16:39, 12 сеп 2017
    Изключително безсмислен и неподготвен коментар.
    Лично аз съм здрава,права и от хората които работят вече над 20 години в тази държава и дава на същата,а не съм получила и 1 стотинка подарък,така че ще ме извинявате ама не сте улучили човека.
    Егоистично е да делиш деца-защото всяко едно от тези деца е ПЪЛНОПРАВЕН ГРАЖДАНИН И ИМА СВПЕТО ПРАВО !!
    За едни МАЙКА,а за други МАЩЕХА?
    А дали от мен става или не става човек ,това изобщо не е ваша работа.
    Ей заради такива като вас сме на това дереже ПРИМИРЕНИ ТРОЛВАЩИ НЕПУКИСТИ,БЕЗ ВСЯКАКВА ЦЕЛ В ЖИВОТА!
Последни новини