От х:

Днес в x:

Пеем в „Изпей „Обичам те“ на български“с Хоризонт на 6-ти септември

Националната кампания „Изпей „Обичам те“ на български“ ще достигне и Хасково. Концертът на група „Хоризонт„ е на знаковата дата -6-ти  септември от 19,30 часа на площадка „Спартак“.

Включването в музикалната кампания е в рамките на празниците за деня на Хасково.

Групарите от „Хоризонт“ стартираха мащабната национална кампания за подкрепа на българския език в българската в края на миналата година. Тя продължава и с концерти в цялата страна и през тази.

Всички концерти са безплатни. Така всеки желаещ, обичащ музиката, изпята на български език, може да присъства на тях. Целта е кампанията да се развива и да си остане само и единствено постоянен проект с идеална цел, подкрепящ българската музика, изпята на български език.

Едва 16% от излъчваната музика в родния ефир е българска. До този извод са стигнали организаторите на националната кампанията "Изпей "Обичам те" – на български".

Фронтменът на група "Хоризонт" Валери Славчев, който е и организатор на кампанията споделя, че по официална извадка на събираните от дружествата за управление на авторските права "Музикаутор" и "Профон", на година у нас се заплащат около шест милиона за авторите. Но едва около 800 хиляди лева остават в България и са за български автори.

Национална кампания "Изпей "Обичам те" на български"има и цел да даде сцена на млади талантливи български изпълнители. Единственото условие да се участва е песните да са на български език. Каузите на кампанията подкрепят много от любимите български музиканти, като Мери Мутафчиева, групите - "Сигнал", "Фантанго", "Атлас", "Спринт".

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини