От х:

Днес в x:

Защо не можете да блокирате Марк Зукърбърг във Фейсбук

Лоши новини! Все още не можете да блокирате Марк Зукърбърг във Фейсбук. А сега вече е невъзможно да блокирате и съпругата му Присила.

Сагата започна през януари, когато за пръв път стана ясно, че акаунтът на Зукърбърг е имунизиран срещу бутона “блокирай”.

Всъщност опцията “блокирай” все още е налична в профила на изпълнителния директор на Фейсбук, когато я използвате сайтът ви моли да потвърдите намеренията си, при потвърждението обаче, се появява надпис “в момента профилът не може да бъде блокиран.”

В случая с Марк Зукърбърг проблемът е особено забележим, тъй като алгоритмите на Фейсбук правят постовете му видими от множество хора.

Сега проблемът е обхванал и друг член на семейството на Зукърбърг – съпругата му Присила Чан също e имунизирана срещу блокиране. Семейното куче Бийст, което има страница във Фейсбук, обаче може да бъде блокирано, в случай че сте безчувствено чудовище. Същото важи и за сестрата Ранди.

Тук обаче няма умисъл, според Фейсбук. Говорител на компанията обясни, че този тип грешка се появява, когато даден човек е блокиран множество пъти. В редки случаи се появяват кампании, инструктиращи множество хора да блокират определен човек.

Бивш инженер на Фейсбук обяснява, че грешката се дължи по скоро на страничен ефект от начина, по който блокиранията са кодирани в сайта, вместо на преднамерено решение, което цели да попречи на твърде много хора да блокират даден човек.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини