От х:

Днес в x:

11 деца с увреждания ще лагеруват в „Синьо лято“ на Смокините

11 деца с увреждания от Хасково заминаха днес, придружени от родителите си на петдневен лагер-обучение на общинска база край Созопол. Почивката им е по инициативата на общината„Синьо лято“, която се провежда за първи път.

Почиващите са придружени и от много специалисти. С децата и семействата им заминаха специалисти от социалния отдел на местната администрация. Организаторите на първото лято край морето за много от децата с увреждания, са осигурили на място в лагера присъствието на рехабилитатор, специален педагог и клиничен психолог.

По време на престоя в базата родителите ще минат и специални курсове по предварително избрани от тях теми, свързани с уменията да се справят с поведенческите особености, които проявяват децата, които ще водят експерти от Обучителен център Сивена. За децата с двигателни увреждания има осигурена и специална количка, която може да се движи по пясък, посочи шефът на отдел "Здравеопазване и социални дейности" в общината Емилия Стефанова.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Хм
    Хм
    22 -4
    13:28, 31 авг 2017
    Чудесна идея, но пак побългарена! Защо не ги изпратиха в хубавото време юли-август? Сметкаджийството и милосърдието не са съвместими.
  • 2
    Дя
    Дянков
    10 -3
    17:48, 31 авг 2017
    Щото общинарите трябва да почиват през сезона! Пращат ги след сезона, когато и без това желаещите са малко!
  • 3
    Ха
    хасковлия
    15 -2
    18:34, 31 авг 2017
    През септември край морето е прекрасно. Водата е топла, пясъкът не пари, не се припада от жега. Много подходящо време!
Последни новини