От х:

Днес в x:

Дариха Христо Панев със стъклена гравюра на бригадири

    Стъклена гравюра, изобразяваща двама бригадири получи като дар художникът, който е почетен гражданин на Димитровград Христо Панев. В зала "Асен Крайшников" днес бе открита изложба на галерия "Паневи" - Велико Търново, част от програмата за празника на Димитровград.

    С пожелание за нови успехи гравюрата му връчи кметът Иво Димов, който припомни, че се познава с художника повече от 20 години. Димов обяви, че Общината ще откупи картина от изложбата, която ще остане във фонда на галерия "Петко Чурчулиев". До момента там няма творба на Христо Панев.

    Над 50 картини акварел и масло представят в Димитровград Христо Панев, съпругата му Иваничка, синът Габлиел и снахата Петя. Те обаче не успяха да присъстват на откриването заради ангажименти в чужбина. 

    Като представител на галерия "Паневи" Христо Панев получи множество поздравления и подаръци за откриването на колоритната експозиция, определена като духовен празник за града. Музикална изненада отправи към художника певческата група при читалището в Крепост - родното село на Христо Панев. Поздравления имаше и от депутата Виолета Желева, шефа на КДК Гроздан Грозев, колегата на Христо Панев от Хасково Иван Парасков и др.

    При откриване на изложбата бяха направи пет откупки на картини от галерия "Паневи". Експозицията ще остане в залата до КДК до 18 септември.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини