От х:

Днес в x:

След 5 месеца нов мост ще ни свързва с Поройна

    Първа копка беше направена за изграждането на нов мост над река Чинардере. Той е част от пътя III - 5802 и води до село Поройна.

    Над 40 години чакаме изграждането на този мост, споделиха част от хората, дошли на събитието. Всяка година реката приижда и залива подобието на мост, което е забранено да се ползва. При всеки по-обилен дъжд хората оставаха откъснати от общинския център или им се налагаше да заобикалят през Леново, за да стигнат до Първомай.

    Мостът, който ще бъде изграден от „ОРС – Инфраструктура“ ще има отвор, през който ще минава водата 20 метра. Ще бъде широк 7 метра, с две тротоарни конзоли.

    Проектът „Изпълнение на строително-монтажни работи на обект „Път III 5802 „Тополово – Поройна - -/III-667 – Първомай – Дълбок извор, мост над река Чинардере при км 19+435“, включва още рехабилитация и повдигане на 245 м от пътя между Дълбок извор и Първомай, поставяне на тротоар и изграждане на спирки от двете страни на шосето, както и изграждане на отсечката на която ще е моста, водеща към центъра на село Поройна. Срокът за изпълнение е 150 дни. Цената е около 1млн.лв. с ДДС.

    Инж. Валентина Бакърджиева, представител на инвеститора – Областно Пътно управление, каза че е щастлива да присъства на първата копка на това толкова дългоочаквано строителство и, че се надява до една година да стане свидетел на още една такава копка – на новия мост над Марица, между Първомай и Градина. Другата добра новина, която тя съобщи е, че ремонтът на моста над река Мечка в кв. Дебър е на дневен ред и дори може да бъде завършен преди съоръжението на Марица.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ст
      Стефан
      5 -1
      16:13, 30 авг 2017
      Е браво най- после добри новини.
      • Ни
        Николай Бойлов
        0 0
        23:06, 11 сеп 2017

        Върху моста над река Мечка м/у Първомай и Бяла река фрезоваха асфалта през лятото и го зарязаха така до ден -днешен ,направиха го като лунен пейзаж за по- лесно трошене на коли ,а вие чакате мост над Марица ... С този кмет .......ХАХАХА......смях в залата..........
    Последни новини