От х:

Днес в x:

Медалист от Музикалното училище в Широка лъка ще пее на фолклорния фестивал в Неделино

Момче родопчанче с Орфеев глас, ще пее на Международен фестивал в Неделино, който ще се открие за поредна година на 2 септември.

Младият певец е родом от Момчилград и е възпитаник на Националното музикално училище за фолклорни изкуства в Широка лъка. Филип Синапов ще се изяви на ХVI-тия Национален фолклорен фестивал с международно участие - Неделино 2017. На 2 септември той ще бъде гост изпълнител на фестивала, който дава сцена на млади и уникални таланти.

Филип сега е студент в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив и продължава да жъне успехи на сцената. Само преди няколко месеца тази година той бе удостоен с "Златна лира" от Националния музикален фолклорен конкурс "Орфееви таланти" в Пловдив. Това е една от многобройните награди, на които талантливият родопчанин е носител. Преди месец в ефира на музикални телевизии се появиха и неговите три нови музикални проекта - родопската хороводна песен "Ой чобан, чобан, карагьоз чобан", "Пита ле, моме вашите" от Пиринската фолклорна област. Третият му проект, озаглавен "Хранила майка, кутила" , също е песен от Родопския край, която гласовития родопчанин посвещава на своя дядо.

СмолянБГвести.нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини