От х:

Днес в x:

Монтаж на спирателни кранове оставя Асеновград без вода на 31 август

По предварителна информация на ВиК-Асеновград този четвъртък, 31 август, ще се извърши монтаж на четири спирателни крана. Първият, който се намира на колелото на общинския пазар е Ø 350, се поставя във връзка с изпълнение на "Проект за рехабилитация на водоснабдителната и канализационната мрежа на Асеновград". Останалите нови три спирателни крана, които не са по проекта, а по планови ремонти на ВиК-Асеновград, ще бъдат поставени на ул. „Стою Шишков” и ул.” Росица”  с кран Ø 300, на ул. „Цар Иван Шишман” кран Ø 150 и на ул. „Дружба”- кран Ø 200.

Затова в часовете от 8.00 до 16.00 на същия ден водоподаването в града ще бъде временно нарушено.

От ВиК Пловдив - район Асеновград информираха тази сутрин, че на ул. „Св. Врач” в кв. „Св. Георги” има спукан тръбопровод. Заради аварията е преустановено водоподаването в квартала. Служители на дружеството работят на място. Според тях съвсем скоро ситуацията ще бъде нормализирана и водата ще бъде пусната.

Магистралният водопровод, който бе аварирал вчера на ул. „Хан Крум”, е възстановен. От ВиК обаче информираха, че водопреносната система не се пълни и проследяват откъде идва проблема. В проверката ръководи главният инженер на ВиК в Пловдив инж. Гълъбов. Затова на различни улици в Асеновград все още няма вода с необходимото налягане.  

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини